Ik ben de opleiding begonnen voor eenheid Den Haag en werk nu sinds kort voor de eenheid ZeeBra. Inmiddels ben ik ook al bijna afgestudeerd (in afwachting van de beoordeling van mn thesis) en dus de opleiding doorlopen. Wij waren de eerste lichting die de 'nieuwe' opleiding deden inmiddels bijna 4 jaar geleden en gelukkig voor jullie hebben ze een hoop veranderd.
Beide eenheden vergoedde tijdens de eerste 9 maanden niets, we mochten iedere dag onze reiskosten opmaken en daarvan konden we op en neer rijden of een huisje huren en maar 1x per week op en neer rijden. Na het 1e jaar kregen we altijd een hotel overnachting van het korps (tegenwoordig eenheid). Of dat tegenwoordig nog zo is weet ik niet, de arbeidsvoorwaarden zijn namelijk heel erg veranderd voor de lichtingen na ons. Package deal, zakgeld regeling e.d.
Na je opleiding ben je voor het grootste deel regisseur van je eigen loopbaan, er zijn ontwikkelingen gaande om de politiekundigen in het hele land meer gelijk te gaan trekken. Voor onze lichtingen gaat hier waarschijnlijk een uitzondering op gelden omdat velen een bepaald traject hebben afgesproken, wat inmiddels niet meer mag. Feit is dat je niet alleen operationeel kan blijven en de noodhulp kan gaan doen de rest van je carriere, hetzelfde geldt voor alleen beleidsmatig werk. Er zal altijd een mengeling van die twee blijven, waarbij het grootste gedeelte naar jouw voorkeur en wensen van de eenheid zal worden ingevuld.
-wat zijn je dagelijkse taken ná de opleiding
Dit verschilt ook nog per eenheid. Bij mij ga je na de opleiding een 2 jarig loopbaan traject in. Hier ga je je specialiseren richting een bepaalde kant. Dit kan heel erg verschillen. Wel is inderdaad de basis dat jij de schakel bent tussen de leiding en het operationele veld.
Ik hoop dat jouw lichting ook onder de uitzonderingen gaat vallen, maar ik ben bang dat je je loopbaan traject kunt vergeten.
De meeste vragen zijn hier al beantwoord, maar mocht je nog iets willen weten hoor ik 't wel.