Dat kan nog een interessante discussie worden. Laten we een voorbeeld nemen van een fotograaf die zichzelf heeft "opgewerkt" tot korpsfotograaf en daarvoor de eerder genoemde kleding ter beschikking heeft gekregen. De fotograaf werkt op een soortgelijke vrijwillige basis als vrijwilligers bij de brandweer. Heeft een andere hoofdwerkgever maar komt foto's maken indien mogelijk. Als zo'n fotograaf geen stap verder zet dan iedere andere fotograaf en dus geen privileges benut, in hoeverre zouden die foto's (gemaakt met een eigen camera) dan niet naar de media worden gestuurd?
Het begrip "korpsfotograaf" en de invulling ervan verschilt nogal per regio, daarom ben ik erg benieuwd naar de mening(en) mbt bovenstaand voorbeeld.
Die discussie is een paar jaar geleden ook al gevoerd. Als iemand als korpsfotograaf of brandweerfotograaf functioneert dan valt hij onder de brandweer. Dat pak heeft hij tenslotte niet om op dezelfde afstand te staan als de persfotografen.
Staat hij wel op dezelfde afstand als de persfotografen dan is het een ander geval. Maar dan heeft hij dat brandweerpak niet nodig ;-)
In Kennemerland is het allemaal wat formeler geregeld. Er zijn 6 brandweerfotografen en die werken onder hoede en op kosten van de brandweer. En mogen daarom niet aan de pers leveren.