Helder, zo zie ik het ook en niet anders.
Als de vergunningverlener een risicocalculatie maakt en van mening is dat er ALS medische zorg aanwezig dient te zijn hoort het een zorgaanbieder te zijn (ziekenhuis, traumaregio en/of RAV) in plaats van een evenementenzorgaanbieder.
En dan zou die een hele OK op moeten bouwen, lettend op alle hygiene voorschriften, alle denkbare medicatie, bloedgroepen, een anesthesist, trauma chirurg, meerdere OK assistenten en IC verpleegkundigen en wellicht nog wat ambulance verpleegkundigen voor de eerste opvang...
overigens:
ALS (hulpverlener)
ALS staat voor Advanced Life Support. De cursus is bedoeld voor artsen en verpleegkundigen en gericht op het aanleren van specialistische reanimatie in teamverband. Aanbod komen onder andere de analyse van verschillende ritmestoornissen, het gebruik van medicatie en defibrillatie. Tijdens de tweedaagse, gestandaardiseerde, cursus is ruim voldoende tijd om de verschillende scenario’s onder toezicht van een instructeur te oefenen.
Wanneer u de opleiding volgt bij een instituut dat door de NRR is erkend, wordt de opleiding afgesloten met een certificaat dat ook wordt erkend door de Europese Reanimatie Raad.
De Nederlandse Reanimatie Raad verzorgt zelf geen onderwijs. Via de pagina “zoek opleidingsinstituut” kunt u een opleidinginstituut zoeken bij u in de buurt.
Bron: Nederlands reanimatie raad.
Zo gebruiken wij in Nederland de term ALS. Niet om aan te geven dat je een EHBO'er bent die meer kan dan de basis of een hoger opgeleide verpleegkundige bent die daarom ALS zorg mag bieden ofzo