Bijna alle kustreddingsbrigades hebben een voertuig waarmee een slachtoffer vanaf het strand naar de openbare verharde weg gebracht kan worden. Vele voertuigen hebben de beschikking over een eigen brancard met complete inrichting. Er zijn zelfs voertuigen waar een wervelplank, compleet met head-blocks en spin in zit als inventaris. Het voertuig van de Zandvoortse reddingsbrigade is zo'n voertuig. Al dit materiaal is ter ondersteuning van de ambulance dienst. De reddingsbrigade vervoert in overleg met ambulancepersoneel en in opdracht van de CPA.
De reddingsbrigade vervoert liggende slachtoffers, zonder ambulancepersoneel en zonder tussenkomst van de CPA, uitsluitend als "het slachtoffer zelfstandig (dus ook geen hulp van familie of bekenden) en vrijwillig op de brancard plaats neemt".
Recent zag ik namelijk een reddingsbrigade een kind gaan vervoeren, zonder tussenkomst van ambulancepersoneel, dat meerdere extremiteiten gebroken had na een ongeval aan de vloedlijn. De ambulance werd, na aankomst van het voertuig met het slachtoffertje op de reddingspost, pas gealarmeerd. Deze arriveerde binnen 4 minuten. Het kind heeft naast de diverse botbreuken van armen en benen, ook inwendige kneuzingen, stabiele fractuur van een wervel.
Hoe wordt dit in andere regio's gedaan?