Op dit moment waarschijnlijk niet. De vergunning en dus ook de vergunningaanvraag zullen deel uitmaken van het strafrechtelijk onderzoek door politie en openbaar ministerie.
Artikel 10-2 van de Wet openbaarheid bestuur stelt als uitzonderingsgrond inderdaad:
c. de opsporing en vervolging van strafbare feiten;
Maar een vergunningverlening kent geen beslissing tot openbaring, het is per definitie een openbaar document dat gepubliceerd is/dient te worden.
Volgens mij is de jurisprudentie over documentatie die per definitie "openbaar" is ,vrij duidelijk en kan opsporingsbelang geen reden zijn om die documentatie in 1 keer "niet openbaar" te maken. Of de aanvraag hier ook onder valt is niet geheel duidelijk, maar in veel gevallen wel.
Andere documentatie, zoals verdere correspondentie tussen aanvrager en gemeente voor/tijdens/na de aanvraag, is niet per definitie openbaar en daar kan opsporingsonderzoek wel een reden zijn om een verzoek te weigeren.
Natuurlijk is de afweging voor documentatie die gedurende het strafrechtelijk onderzoek wordt gemaakt, of als gevolg van, anders. Maar dat valt dan onder de Politie/OM, en niet de gemeente.
(Om niet te veel off topic te gaan: juridisch gezien is er verschil tussen een beslissing tot openbaring en publicatie (feitelijke openbaring). )