Beste Thropy,
Dit is afbeelding inhoud van een ILS/ALS tas, dus niet van BLS, Eerste Hulp tas.
De groene tas bevat, Bloeddruk Meter, Stethoscoop, Oorthermometer. Deze tasje word uitsluitend geopend door ILS en ALS getrainde personen, in de secundaire beoordeling alleen als door de uitkomsten de behandeling gewijzigd kan worden door de medewerker.
De Rode tas, bevat suctionset (V-VAC), Dit deel van de tas word wel door ILS mensen geopend.
De Blauwe en Gele tas word wel door BlS Mensen getrainde mensen geopend en bevat verbandmiddelen,
De T-pod word ook alleen gebruikt door ILS/ALS Getrainde personen.
Beste Peter
Het is wat off-topic, maar:
Voordat de T-pod aangebracht wordt moet een onderzoek worden verricht:
·De gebruikelijke controles op schaafwonden, hematomen en contusies rondom het bekkengebied, buik, scrotum, sacrum,dijbeen.
·De benen moeten onderzocht worden op wonden en breuken.
·Het bekken moet op instabiliteit gecontroleerd worden d.m.v. bimanuele compressie op de crista iliaca
·De penis dan wel vagina en de anus moeten gecontroleerd worden op bloedingen.
Worden deze richtlijnen ook door jullie geïnstrueerd?
Voor mijn gevoel gaat dit een beetje te ver. Een verantwoorde en gedegen lichamelijk onderzoek mag alleen voor de daarvoor bevoegde personen worden uitgevoerd. In Nederland is dat nog steeds de arts of verpleegkundige (en dan nog niet eens alle artsen en verpleegkundigen, maar afhankelijk van hun werksetting).
En daar kom ik weer: als jullie een dergelijke device aanbrengen, dan ontneem je mij de mogelijkheid het slachtoffer fatsoenlijk te onderzoeken. Ik zal me twee maal bedenken om dit slachtoffer nodeloos te bewegen en de hele santemekraam laten zitten. Met alle risico’s van dien.
Geef mij eens aan onder welke omstandigheden je dit zal moeten toepassen, welke situatie is dermate urgent dat je al voor de komst van een ambulance de patiënt zo moet behandelen?
Dat jij zegt dat de T-pod door ILS/ALS geïnstrueerde personen wordt gebruikt zegt mij niets over het niveau. Bovendien, je kan nog zoveel op een mannekin oefenen, de praktijk is een stuk moeilijker. En zo vaak komt een bekkenfractuur niet voor, zeker niet als je niet dagelijks op de ambulance werkt.
Hoe vaak heb jij er al een aangebracht?