Introductie motorambulance in DrenthePolitie Drenthe werkt samen met personeel UMCG- ambulancezorghttp://www.politie.nl/drenthe/nieuws/20100225introductiemotorambulanceindrenthe.aspProvincie Drenthe, 25-02-2010 • Vanaf 24 februari is Drenthe één motorambulance rijker. Met dit nieuwe voertuig breidt UMCG-ambulancezorg de mogelijkheden voor een professionele en snelle hulpverlening uit. Zeven dagen per week rijdt de motor in Drenthe. Politie Drenthe heeft de rijopleiding voor de vier vaste bestuurders verzorgd.
Beter bereikbaar
UMCG Ambulancezorg is innovatief en streeft naar hoge kwaliteit in hulpverlening. Door met een motorambulance te werken wordt een aantal plaatsen in Drenthe beter en sneller bereikbaar, zoals treinperrons, winkelpromenades en het uitgebreide fietspadennetwerk. Ook bij grote evenementen biedt dit hulpverleningsvoertuig grote voordelen.
Volledig uitgerust
De motor is bij uitstek geschikt zich snel in het verkeer te bewegen en kan ook, op voor een normaal ambulancevoertuig, ontoegankelijke plaatsen komen. De berijders zijn allemaal zeer ervaren ambulanceverpleegkundigen die ook ervaring hebben als soloverpleegkundigen. Zij hebben op de motor alle middelen bij de hand om alle eerste levensreddende handelingen te starten. De motorambulance is wat dat betreft gelijk uitgerust als de normale ambulance. Alleen vervoer van patiënten zal zij niet verzorgen.
Samenwerken
Het personeel is intensief opgeleid door een rij-instructeur van Politie Drenthe. Tjerk Hiddes: “Wij hebben ons in het hele land georiënteerd op rijopleidingen. Navraag leerde ons dat wij dicht bij huis bij één van onze partners een kwalitatief hoogstaande opleiding konden krijgen. Medewerkers van Politie Drenthe en UMCG Ambulancezorg komen elkaar in de dagelijkse praktijk veelvuldig tegen, ook als het gaat om kennis delen zoeken wij elkaar op. Groot voordeel voor ons is de enorme praktijk ervaring die politie heeft met het rijden met optische en geluidssignalen. Ook hebben onze mensen echt op de weg kunnen trainen in het gebied waar zij ook dagelijks zullen werken.
Voorbereid
UMCG-ambulancezorg is op alle situaties voorbereid om elke vorm van dienstverlening te kunnen leveren. Drenthe heeft de meeste moderne ambulance, de ambulance plus en nu ook de motorambulance. Vanaf 4 januari is de motor operationeel. Dit hulpverleningsvoertuig wordt alleen op veilige wijze ingezet. Vanwege de weersomstandigheden is dit de afgelopen periode niet gedaan. Vanaf woensdag 24 februari is de motor van UMCG-ambulancezorg officieel van start gegaan.