Het punt dat een aantal partijen maken is dat er nooit verteld is dat het niet meer gaat lukken om adequaat op te treden.
Ook in de vergadering wordt er gezegd dat er aan de wettelijke norm in de regio wordt voldaan. Er is echter nooit bij verteld wat dat betekent voor de betreffende gemeente. In deze gemeente is er dus een probleem met watervoorziening en een specialisme, rietkap brandbestrijding volgens de veiligheidsregio.
De gemeenteraad dient zich wel degelijk met de risicobeheersing in haar gemeente te bemoeien. Dat is zelfs wettelijk zo geregeld in de Wet op de Veiligheidsregio's. Volgens die wet is en blijft de gemeenteraad verantwoordelijk en dient zij prioriteiten in beleid voor haar gebied aan te geven bij de regio.
Zoals Peter zegt dit speelt in heel Nederland, de vraag is inderdaad wordt het beeld door de veiligheidsregio geschetst of heeft de politiek niet verder doorgevraagd en ingestemd of zelfs de uitspraak gedaan dat men het met het gestelde budget moet doen, heeft de veiligheidsregio toen aangegeven dat dit gevolgen heeft voor de brandbestrijding?
Afijn zo kun je natuurlijk blijven gissen waar de bal ligt.
Feit is dat de gemeentes betalen aan de veiligheidsregio's, wat de brandweer met dat geld doet of kan zou bekend moeten zijn bij de politiek, wil men meer dan kost dat extra en daar ligt het spanningsveld denk ik.
Achteraf gaan klagen of wijzen is makkelijk, maar dan maar terug naar de tafel en opnieuw bekijken hoe er meer geld naar de brandweer kan om dit soort zaken beter te regelen.