De kledinglijn is wel degelijk gedeponeerd en mag dus niet zo maar gekopieerd worden. Ook gelijkenissen kunnen daarmee bestreden worden.
Dat hebben ze dan wel VOORAF goed geregeld.
Kopieren zonder zichtbaar onderscheid van het orgineel, en een
mogelijk gelijkende kleding zijn verschillende zaken. Gelijkende kleuren van een andere kledinglijn wil niet perse zeggen dat het inbreuk is op het merkenrecht. Dat bepaalt uiteindelijk de rechter.
Indien je alle ALLE gelijkenissen of kopieen in de EHBO wereld Nederland wilt aanpakken zal men continue onderzoek moeten doen, bewijs moeten verzamelen, en zal een continue reeks van aanmaningen varierend van tot het uit de handel nemen van gemeende gedragen "kopieen" moeten worden gestuurd, met het betalen van schade vergoedingen juridisch moeten worden geschikt, en zal uiteindelijk het voeren van vele rechtzaken noodzakelijk zijn.
En dan nog zal de rechter beslissen dat ene gelijkende kledinglijn wellicht niet, en de andere wellicht wel op de nieuwe kledinglijn gelijken.
Als alle EHBO verenigingen en evenementen hulpverlenings organisaties elk hun eigen "kledinglijn" ontwikkelen met gelijkende kleurengebruik, dan praat je volgens mij over vele honderden organisaties welk elk hun eigen zin doordrijven.
Een welhaast onmogelijke juridische klus met weinig echte win-win gehalte en die je niet wil aangaan omwille van de uiteindelijk (zeer) hoog oplopende interne en juridische kosten.
Dit verhaal is gelijkend met die van de striping problematiek, iedereen met een wagenpark doet er wel iets met striping.
Wie was eerst, wie heeft als eerste gedeponeerd etc., is het gelijkend, is het als echte inbreuk op het merkenrecht te beschouwen of juist niet, is het juridisch haalbaar ?
Antwoorden die alleen juridisch en/of via de rechter geslecht kunnen worden.
Veel succes kledingontwerper, AZN en RAV's !