Rond vijf uur hadden 63 van de 339 patiënten het ziekenhuis verlaten.
Liftcapaciteit het grootste knelpunt. Het is wel te hopen bij brand etc.dit niet de bottleneck zal vormen.
Wanneer er sprake is van brand treden er natuurlijk hele andere scenario's in werking. We hebben dat ooit al gezien in het Gelre (Voorm. Lucas) ziekenhuis in Apeldoorn. Daar was brand uitgebroken waarna er 4 afdelingen ontruimd moesten worden.
Wanneer je een degelijk incident hebt ga je natuurlijk direct anders inzetten. Ook in Apeldoorn was er binnen 10 minuten een 2de peloton opgeroepen, en diverse redvoertuigen gealarmeerd. Zo snel mogelijk, zo veel mogelijk handjes met ademlucht regelen. In een groot ziekenhuis kun je natuurlijk altijd nog verder alarmeren.
Op zo'n moment is er natuurlijk haast en zal niet alles zo netjes gaan als dat het nu gaat. Wanneer de trappen te vol worden zullen er vervolgens wel gewoon diverse redvoertuigen (in A'dam niet zo lastig) gealarmeerd worden om patienten buitenom te evacueren. Het liefste die van de hoogst mogelijke verdiepingen, zodat de ploegen die via de trappenhuizen bezig zijn zo min mogelijk trappen hoeven te overbruggen.
Daarnaast mag je van een ziekenhuis natuurlijk voldoende preventieve maatregelen verwachten waardoor je als brandweer niet in 1 keer in de situatie komt dat het hele ziekenhuis prio 1 leeg moet zijn.
Btw. Van Apeldoorn is ook nog een topic. Wel lang geleden:
http://www.hulpverleningsforum.nl/index.php?topic=18371.0