0 gebruikers (en 3 gasten bekijken dit topic.
Filmpje vanaf de andere kant:http://www.youtube.com/watch?v=GuBsoXyeyKoNOS
Kleine update op het berichtje...Politie biedt excuus aan voor wegduwen journalisten De daar aanwezige journalisten mogen toch eerst weleens sterk naar hun eigen gedrag kijken; de manier waarop ze de politie hinderen, in de weg lopen, duwen, dringen, in de ambulance staan te filmen etc. etc. heeft niets meer met journalistiek te maken; Over het emotionele taalgebruik en gescheld maar niet te spreken, ongelooflijk, en dan wil je nog serieus genomen worden als journalist? :|
Neem aan dat er niet voor niets excuus wordt aangeboden? Kennelijk was het gebruikte geweld niet zo rechtmatig als hier zonder meer gelijk werd aangenomen.
Het is altijd makkelijk scoren om iemand met een 'omstreden' eigen (lees: andere) mening dan de goegemeente af te branden. Zoals menig agent hier zal reageren als het gedrag van een collega ter discussie staat ('wacht eerst het onderzoek maar af') zou ik ook in dit geval er voor willen pleiten om eerst eea zwart op wit te hebben wat er nou daadwerkelijk is gebeurd.True, de fotografen staan er dicht op en er wordt door de agenten geschreeuwd 'opzij'. Maar het gebeuren met die motoragent speelt zich nogal buiten ons gezichtsveld af. En puur afgaand op de reacties van die fotografen is er nogal wat geweld gebruikt.Als ik de reacties zo lees is voor sommigen een knieschot voor fotografen die in de weg staan nog niet zwaar genoeg; de antipathie druipt ervan af.Nu loop ik inmiddels ook een tijdje mee in deze 'business' en ik kan vanaf de 'andere' kant ook aardig wat anekdotes vertellen over agenten die hun eigen regels maken. Over agent A die vraagt 'zou u vooral het publiek voor ons willen filmen' (huh...?) en agent B die bij datzelfde incident de filmer in kwestie op belachelijk grote afstand zet ivm diens 'eigen veiligheid' terwijl voorbijgangers, buurtbewoners, etc.. nog steeds op hun gemakkie met hun neus vlakbij het incident staan. Ik bedoel: het is zo gemakkelijk om elkaar af te branden en hatelijkheden uit te wisselen. Laten we vooral nuchter en zakelijk blijven in deze.
Het bloemetje is volgens Hoonhout een gebaar van goede wil: ,,Dat de fotograaf en zijn materiaal beschadigd zijn geraakt, is uitermate vervelend en we hopen dat we de relatie tussen de politie en de media op korte termijn weer kunnen herstellen.