De vier MMT's hebben allemaal twee compleet uitgeruste eenheden (1 heli en 1 auto). Dat betekent dat er bij rampen inderdaad de achterwacht gebeld kan worden en als LL1, 2, 3 en 4 al ingezet zijn (voor het gemak even alle vier met de heli), nog vier teams gevormd kunnen worden die naar het MMT-station gaan en de auto pakken. Zo ontstaan er acht MMT's.
Is dat zo? De vier HEMS-teams hebben een achterwacht waardoor er twee teams gelijkertijd kunnen worden ingezet? Hoe is dat geregeld, doen deze artsen achterwacht in hun vrije tijd of gaat het om een chirurg c.q. anesthesioloog in de kliniek die ieder moment weggeroepen kan worden voor het MMT?
Hoe doen ze het dan bij een stevige storm als de helikopter niet mag vliegen?
Klopt het dat alle landelijke traumacentra een grondgebonden team kunnen formeren (kost wel redelijk wat tijd).
Is het logisch als het zo gaat zoals jij omschrijft dat als de Groningse heli ingezet is er een achterwachtteam in Groningen in de auto moet stappen voor een ongeval in Oldenzaal of is het misschien zinvoller als MST Enschede een grondgebonden team stuurt.
Is het handig als het achterwachtteam van Groningen uitrukt per auto naar een ongeval in Zwolle of kan je beter een grondgebonden MMT van Isala ter plaatse laten gaan?
Wil je het grondgebonden team van Erasmus Rotterdam naar Terneuzen sturen met de Volvo?