Zie jij dit serieus als oplossing? Wachttijden tussen ritten zijn er bijna niet meer.
Als iemand per werkdag gemiddeld drie minuten e-learning zou volgen via een smartphone, is dat per jaar al pakweg 700 minuten, oftewel ongeveer 12 uur. Dat kan bijvoorbeeld een video zijn van een moeilijke en gevaarlijke praktijksituatie, of een geluidsbestand dat je volgt met een oortelefoontje in één oor, enz.
Verder weet ik dat e-learning een leuke tool is maar verre van zaligmakend. blendend learning is een betere optie maar daar zal toch echt tijd voor gemaakt moeten worden.
Ik heb hierboven een combinatie voorgesteld van e-learning en praktijktraining. Dus dat valt onder blended-learning.
Het niet kunnen bijscholen komt door tekorten, als er tekorten zijn dan zal de formatie ingezet worden om zoveel mogelijk de ambulances te bemensen. Effe een een e-learning lost dat niet op.
Zelfs al zou er dubbel zoveel budget komen, dan nog zou het onverstandig zijn, om geen gebruik te maken van de geweldige mogelijkheden van blended-learning. Daarom maken steeds meer opleidingsinstellingen wereldwijd daarvan gebruik.
Als bijvoorbeeld iemand een vraag stelt op een onderwijsforum aan een top-expert, kan iedereen het antwoord lezen, en daar over meepraten, mits de deelnemers daar serieus mee bezig zijn. In de toekomst zal er bij onderwijs steeds meer ook gebruik worden gemaakt van digitale simulatie-games, zoals ook bij militairen wordt gebruikt.
Video: "Shock: soorten, mechanisme en symptomen"