0 gebruikers (en 2 gasten bekijken dit topic.
Nu reikt mijn kennis van ambulancezorg niet heel ver, maar zijn er landen die dit al hebben overgenomen vanuit de UK en in hun bestaande organisatie(s) hebben gepuzzeld? Zo ja, hoe is dit gegaan?
Ik denk dat het in Nederland onmogelijk is.a) In Nederland heb je 25 eilandjes binnen de ambulancezorg en er bestaat ook geen nationale brandweer. Het lukt geen ambulancedienst HART in te voeren zonder medewerking van de brandweer.b) De brandweer bestaat ook weer uit 25 verschillende eilandjes waardoor de invoering nog complexer zal worden in Nederland.c) De RAV-en zullen extra personeel moeten gaan aannemen omdat HART-paramedics een full time baan is. Het zegt dat je deze mensen niet meer op spoedambulances kan inroosteren. d) HART kost geld. De HART-ploegen draaien 4 weken mee in de roosters van de uitrukdienst, de 5e week is een oefenweek om alle vaardigheden op peil te houden.e) Hulpdiensten en individuele hulpverleners zijn allergisch voor verandering. Bij de brandweer hebben ze de brandweerdocterine uit 1980 nog hoog in het vaandel en bij de politie denken ze nog steeds dat het in 2018 acceptabel is een afzetlintje te spannen om ambulancepersoneel te beletten gewonden te verzorgen zodra een agent denkt dat het allemaal te gevaarlijk is voor de broeders.
Oma, bij welke incidenten die zich recent hebben voorgedaan in NL had het HART ingezet kunnen worden?
In this landmark UKTV Original documentary series, we go behind-the-scenes of HART, the Yorkshire Ambulance Service's 'Hazardous Area Response Team', one of 15 specialist medical units set up after the 7/7 London bombings to treat badly injured patients in extreme environments. With unprecedented access, viewers can witness first hand the camaraderie and courage of the men and women who risk their lives to save ours.For the first time ever in the UK, access has been granted to a HART ambulance team.