Ik betwijfel of mijn kennisniveau nu zoveel groter is. Ik heb andere kennis en waarschijnlijk is mijn uitgangsniveau hoger, maar ik heb in de loop der jaren wel geleerd dat zoiets niet alleszeggend is. Wat ik probeer is om mijn (natuurkundige) kennis toe passen tijdens een hulpverlening. Natuurkunde berust op fysische wetten en fysica is logisch. Ik probeer mijn kennis dus logisch toe te passen en daarbij bespeur ik soms verschil in inzicht tussen hulpverleners.
Wanneer ik jouw reactie goed lees spelen kosten en exposure een belangrijke rol. Ik heb hiertoe wat zitten zoeken op het Internet. Het CBS beschikt alleen maar over algemene cijfers.
Sluit me voor een groot deel aan bij towerladder.
Wat betreft bovenstaande, ik zou eerlijk gezegd ook vreemd opkijken als een ambu verpleegkundige (eerste aanspreek punt) dan wel een MMT arts in een later stadium zich gaat bemoeien met de technische inzet. Laat ik het zo stellen dat verwacht je niet. Neemt echter niet weg dat zij vanuit hun expertise juist heel veel meer beknellingen (om het te generaliseren) hebben meegemaakt dan menig brandweermens.
In dat licht zou je het dus juist wel aan kunnen nemen van een verpleegkundige/MMT arts, ik denk ook dat daar de winst zit, waarom zou je het wel aannemen van je manschap en niet van de witte tak? Hoeveel kennis verschil zou er zijn? Op zich wel een mooie casus denk ik.
Persoonlijk zou ik gewoon open staan voor het meedenken. Maar ja wie ben ik in deze.
Dan over de cijfertjes, CBS vertrouw ik voor geen meter, alleen al de vraag wat is een redding en wie heeft hem uitgevoerd? Need I say more?
Als ik persoonlijk naar ervaring kijk en tussentijdse scholing en training, dan ben ik bang dat we erg afhankelijk zijn van een ieders persoonlijke ervaring in de ontwikkeling van de technische hulpverlening.
De kwestie geld is inderdaad een hele grote factor in de ontwikkeling qua oefening/training en opleiding.
Eigenlijk dus helemaal niet raar die verschillende inzichten......