Arbowet: Deze wet is de nederlandse invulling van de europese sociale richtlijn. De wetgever geeft daarin aan welke doelen gehaald moeten worden. Daarnaast beschrijft het de taken en mogelijkheden die de werkgever, de werknemers, de ondernemingsraad, de arbodienst en de Arbeidsinspectie hebben.
Arbobesluit: Dit besluit is gebaseerd op de arbowet en gaat meer gedetailleerd in op de aanpak van het bestrijden van bepaalde risico’s, zoals de omgang met gevaarlijke stoffen, het werken met beeldschermen, het inrichten van arbeidsplaatsen etc.
Arboregeling: Heeft dezelfde hoofdstukindeling als het Arbobesluit, maar bevat veel gedetailleerde voorschriften. Te denken valt bijvoorbeeld aan de bestuurlijke grenswaarden voor gevaarlijke stoffen, afbeeldingen van veiligheidsborden en de gehele Farbo-regeling (fiscale subsidieregeling arbeidsmiddelen).
Arbo-informatiebladen (AI-bladen)
De Arbo-informatiebladen, die onder auspiciën van het Ministerie van SZW (Directies A&G en AVB) door Sdu Uitgevers worden uitgegeven, bevatten toegankelijke informatie over de wijze waarop werkgevers en werknemers in de praktijk met de wetgeving en regels op het terrein van de arbeidsomstandigheden kunnen omgaan.
Dit lijkt omslachtig, maar een wet veranderen is een langdurige zaak, terwijl het aanpassen van een AI blad snel geraliseerd kan worden.
Anders gezegd de koningin heeft wel wat beters te doen dan haar goedkeuring te verlenen aan de wijziging van de mac-waarde van dimethyltereftalaat
Het advies van Jaques is een hele goede en kijk daarom maar eens op
http://www.arbo.nl/legislation/index2.stm