Een "Rural Intervention Vehicle" zou je in het Nederlands een "Multifunctioneel HulpTeam"-voertuig kunnen noemen. Oftewel een MHT-voertuig. Dat lijkt me een betere naam. Want zo'n team kan eventueel ook gebruik maken van speciale terrein-motorfietsen, bromscooters, speedboot, patrouilleboot, of zelfs van eigen individuele voertuigen vanaf hun woonhuizen.
De auto van een MHT-team kan het beste worden uitgevoerd in politiekleuren. Daardoor is er minder kans dat gewone ambulances of brandweer auto's eventueel worden aangevallen, omdat iemand denkt dat er een politieagent in kan meerijden.
Om die reden moet er ook worden gekozen voor politieuniformen voor alle leden van een MHT, met een insigne op borst en rug, dat aangeeft wat hun specialisatie is, zoals brandweer of medisch (SEH).
Zo'n MHT-team kan ook bestaan uit een politieagent plus een ambulance-verpleegkundige. En eventueel kan er ook een militaire infanterist meerijden op kosten van Defensie, of een onbetaalde vrijwilliger.
Een derde bemanningslid kan desnoods tijdelijk uit het MHT-voertuig worden gezet, om ruimte te maken voor ziekenvervoer. Of bij nadering van een vuurwapengevaarlijke situatie, waarvoor hij niet is opgeleid.
Er kan ook worden gekozen voor een groter voertuig, zoals een pickup-truck met opbouw, of een laag bestelbusje met een heel krachtige motor.
Het grote nadeel van een pickup is, dat je geen brancard in de lengte kunt vervoeren. Maar ze zijn wel groot en snel, met een stabiele wegligging, door een laag zwaartepunt.
In een grote SUV past wél een brancard. Grote SUV's zijn bijvoorbeeld de: Nissan Patrol Y62, Toyota Sequoia, of Ford Expedition EL. Op de foto hieronder zie je de massale Ford Expedition EL.