Bij een natuurlijk overlijden of een niet natuurlijk overlijden zonder misdrijf hoeft er geen politie bij te zijn, daar maakt de politie ook geen proces verbaal op. De arts (meestal GGD/Politie arts) kan dit geheel zelfstandig afhandelen, hij overlegt ook zelfstandig met de OvJ.
Alleen als het tijdstip van overlijden niet kan worden vastgesteld of er is een misdrijf in het spel, moet de politie iets op papier gaan zetten.
Over je andere vragen, wie zegt dat hij is overleden aan boord van het RWS vaartuig? Is misschien al overleden voordat hij daarop is gelegd.
Zolang er geen (vermoedens van) onnatuurlijke dood is, mag hij inderdaad worden overgezet. Pas als er sprake is van een onnatuurlijke dood moet er een verlof tot vervoer zijn afgegeven door de Ovj of HovJ. De vraag is of dit noodzakelijk is als het schip van A naar B vaart (maar de overledene op dezelfde plek op het schip blijft liggen) of dat het pas geldt als het lichaam wordt 'verplaatst'.
Dit is ook wel een uitzonderlijke situatie, waarin de wet niet geheel voorziet.
Ik doelde op een ander proces verbaal dan opgemaakt door de politie maar opgemaakt door de schipper/gezagvoerder van het RWS vaartuig aan boord waarvan de persoon is overleden ondanks de inzet middels o.a. reanimatie (door wie ?)
N.B. schippers/gezagvoerders en bemanningsleden RWS vaartuigen zijn vaak BOA s.
Nadat de persoon onwel was geworden is een RWS vaartuig ter plaatse gegaan,heeft een bijboot te water gelaten waarmee men naar het bootje is gevaren,de persoon overgenomen en naar het grote RWS vaartuig gebracht.
Ondertussen stonden de politie en ambulance ergens aan de wal/kant,althans zo begrijp ik uit de bijdragen van Peter-rws.
De persoon is dus waarschijnlijk ergens onder het gezag van de schipper/gezagvoerder van hè RWS overleden.
Doruz schrijft over de betrokkenheid van de Kustwacht, is de Kustwacht betrokken geweest en is het overbrengen van een onwel persoon gegaan in/na overleg met de Kustwacht c.q. radio medische dienst or enige andere medische dienst.