Als bepaalde militairen niet genoeg bevoegdheden, middelen of vaardigheden hebben, voor het ondersteunen van marechaussee en politie, moeten ze die krijgen.
Als je dit topic leest, dan zie je dat dit al in de politiewet geregeld is.
Bijvoorbeeld training in het gebruik van taser, body-cam, uitschuifbare wapenstok en pistoolmitrailleur.
Ze zijn al getraind in het gebruik van hun wapens. En nu ze gaan helpen op de luchthaven worden ze door de KMAR bijgespijkerd voor de specifieke taak die zij hier moeten doen.
Dat zou kunnen gelden voor enkele duizenden Nederlandse militairen, die daarvoor dan speciaal worden geselecteerd.
Jij denkt nog steeds dat er bij defensie duizenden militairen niets te doen hebben.
Zij kunnen dan in deeltijd worden ingezet, voor het beveiligen van vliegvelden, zeehavens, vaarwegen, snelwegen, treinstations, grote winkelcentra, uitgaansgebieden, landsgrenzen, kerncentrales, industrieterreinen, en andere kwetsbare vitale objecten.
Als de politie en KMAR hulp nodig denken te hebben van defensie, dan weten ze echt wel de weg, maak je niet ongerust.
In België en Frankrijk blijkt de inzet van militairen in steden goed te verlopen.
En dat weet jij omdat? Ik weet alleen dat daar militairen in het straatbeeld te vinden zijn, en dat er desondanks nog steeds aanslagen gepleegd werden.
Dus kennelijk ben ik niet de enige, die dat een verstandig plan vindt.
Wanneer de noodzaak er in Nederland is, zullen er ongetwijfeld hier in Nederland ook tijdelijk militairen in het straatbeeld opduiken. Alleen is daar kennelijk op dit moment nog geen noodzaak toe, alleen op Schiphol heeft men, in afwachting van de opschaling van de HRB, tijdelijk wat mensen nodig en die worden dan ook geleverd.
Het is interessant om te onderzoeken, welke effecten die militaire inzet heeft in Belgische en Franse steden op de criminaliteit en veiligheidsgevoelens.
Vast heel interessant. Alleen hebben wij nu eenmaal met elkaar afgesproken dat in Nederland de politie, samen met de KMAR, verantwoordelijk is voor de Openbare orde en veiligheid. Indien nodig kunnen zij een beroep doen op defensie voor het leveren van specifieke taken en middelen, maar wanneer dat een permanent karakter gaat krijgen dan is dat geen wenselijke situatie. Dan moet de politie en/of KMAR uitgebreid worden, en dat is dus precies wat er nu bij de KMAR gebeurt. Als tussenoplossing helpt de landmacht nu even een handje, maar dat is over een paar maanden voorbij en verdwijnen de groene militairen weer uit ons straatbeeld, precies zoals het hoort.
Dat jij daar heel anders over denkt, en dat jij alle diensten het liefst op 1 grote hoop gooit dat is inmiddels algemeen bekend.