1.Dat verschilt volgens mijn per regio. Hier weet ik dat de grijpers/shovels bediend worden door brandweerlieden die bij loonwerkers of iets dergelijks er mee werken. Al dan niet in hun bluskleding.
2.Zover ik weet zijn er geen brandweergrijpers of shovels. Weet dat er bij de politie in Amsterdam een shovel is/was.
3.In de containers zitten geen shovels of grijpers, maar veel gereedschap voor snijden, knippen, tillen en graven. Buiten de bobcat transporter voor het vervoer van patienten. Is het gereedschap draagbaar door mensen. Kranen, shovels, grijpers en dergelijk zullen gewoon van particulieren moeten komen.
1. Een goede zaak als het zo is georganiseerd.
2. Politie Amsterdam had/heeft er twee shovels , die ook wel elders werden/worden ingezet. Defensie KMAR heeft nmm nog een "shoveltank" in Amsterdam die zou kunnen
worden ingezet, grijpers nmm nooit in Amsterdam bij de brandweer/politie geweest wel een politiekraan om containers op daken te zetten etc.
3.Als je het van tevoren maar goed organiseert dan is het praktisch maar je moet wel weten waar je terecht kunt op het moment dat.
Particulieren hebben modern materieel, kunnen in de regel beter omgaan met het materieel door dagelijkse werkervaring en de elite groepen zullen daar ook gebruik van
willen maken, de brandweerleiding ook hoop ik.
Een mooie voorbeeld van particulier initiatief/brandweer was Vlieland, de rieten dakbrand in een groot hotelcomplex, brandweer kon er van buiten af, wel van binnenuit, niet bij. Twee op het eiland aanwezige verrijkers waren snel ter plaatse en de brand kon worden geblust terwijl de hoogwerker van Harlingen middels de pont werd aangevoerd (ca 1 uur onderweg.)