Hulpverleningsforum
Rood: Brandweer / Brandbestrijding / Brandpreventie => Brandweer algemeen => Werving en selectie => Topic gestart door: Grootkarzijn58 op 7 september 2011, 23:32:03
-
Heeft iemand afspraken op papier staan hoe hier mee om te gaan binnen het korps?
-
Hoezo.Ieder is toch gewoon een lid en dat het dan familie is hoeven daar toch geen regels voor te zijn.
Als papa B is betekend het niet dat zoonlief dan altijd maar 1 is ofzo.
-
Ik denk dat TS er meer op doelt van:
Stuur je familieleden samen (als koppel) een brandende woning in etc. Met dezelfde reden waarom in Amerikaanse familieleden niet in hetzelfde bataljon worden geplaatst.
Mocht er iets "fout" gaan, heb je geen familie waar in eens meerdere leden van overlijden.
-
Ik weet dat hier in Barneveld een vrouw bij de brandweer zit. Manlief wil ook dolgraag maar dat is verboden omdat ze partner waren.
-
Dat is toch vreemd.
Hier was het eerder zo dat zoon met vader gewoon op de auto zitten.
Op het moment geen familiebanden meer bij ons.
-
Hier in het korps hebben wij bijna 1 hele familir bestaande uit broers en een neef.. Ook getrouwde stellen hebben wij.. Geen probleem toch?
-
Ik zie daar zelf ook geen problemen in.
Van een mug een olifant maken als je daar wat inziet.
-
waarom moet je daar een probleem van maken. het gaat toch om vrijwilligers. zeker in een tijd als deze waarin het vinden van voldoende vrijwilligers een groot/klein probleem is. het kan net die ene extra vrijwillger zijn die ervoor zorgt dat de TS overdag wel vol zit of een als een ts 4 uitgerukt kan worden. geen probleem van maken in een tijd als deze.!!
-
Ik weet dat hier in Barneveld een vrouw bij de brandweer zit. Manlief wil ook dolgraag maar dat is verboden omdat ze partner waren.
Maar als ze partners waren is het toch geen probleem? Want dan zijn ze geen partners meer ;)
-
Scherp hoor. ;)
-
Maar als ze partners waren is het toch geen probleem? Want dan zijn ze geen partners meer ;)
In dat geval misschien reden destemeer om het niet te doen ;D
-
Maar als ze partners waren is het toch geen probleem? Want dan zijn ze geen partners meer ;)
tsja, dat krijg je er nou van als je je vrouw met 5 man laat uitrukken ;D
-
:) :) :) :) Gezellig met z'n allen achter in de bak.
-
:) :) :) :) Gezellig met z'n allen achter in de bak.
Zo komt die wagen nooit van zijn plaats :D (en dan wel met een rood led bordje "brandweer" naar de kazerne rijden ;) 98uiye)
-
Zo komt die wagen nooit van zijn plaats :D (en dan wel met een rood led bordje "brandweer" naar de kazerne rijden ;) 98uiye)
En toch is er dan sprake van hoge nood! Dus wel illigaal maar wel met begrip! ;D ;D ;D
-
In ons korps (meerdere posten) meerdere vaders- zoons of dochter. Ook echtpaar en m/v (vaste) relatie. Ook broers en neven.
Geen bezwaar want zodra de pieper gaat is het geen pa/ paps/ schatje meer maar: Bevelvoerder, 112 enz.
Tot nu toe bij de uitrukken wat inzetten betreft geen extra voorzichtigheid, of "mooie plek geven" aan de orde geweest. Niet anders gehandeld dan wanneer ik de zoon van mijn collega of buurtgenoot zou inzetten. Kan het voor de één wel, dan ook voor zoon/dochter/man/vrouwlief. Zelf meermaals als B. mijn zoon ingezet als manschap op een stevige opdracht. En met hem als aanvalsploeg bij een binnenbrand ingezet.
Dat je meerdere familieleden tegelijk in een riskante inzet hebt, of kunt hebben is waar maar op een (kleine) post bijna niet anders te regelen. Niet aannemen terwijl beschikbaarheid e.d. prima is? Andere ploeg? Moet die er wel zijn. Andere post, niet reeël gezien de afstanden.
-
Geen probleem bij ons in het korps (Hilversum) Mijn vriendin is net als ik vrijwilliger bij het korps. We hebben elkaar tijdens de opleiding leren kenen en toen werdt eral geen probleem van gemaakt. We hebben ook een tijdje samen in dezelfde ploeg gezeten. Heeft nooit problemen opgeleverd. Alleen tijdens een herbezetting was het nog wel is lastig, vooral in het begin ;) Dan is alles nog nieuw en ben je wat knuffeliger ;)
-
Bij ons komt het voor dat er combinaties zijn van vader-zoon relaties. Deze zijn wel per ploeg gescheiden, maar het kan goed voorkomen dat ze op de zelfde TS mee uitrukken.
-
Bij het korps waar ik zit zitten 2 ooms van mij, en mijn vader is cluster commandant. Geen probleem dacht ik zo.?
-
Zolang de inzet goed verloopt is er denk ik niets aan de hand maar wat als je partner tijdens een inzet bijvoorbeeld ingesloten raakt in het vuur? Handel je dan nog steeds als professional of neem je dan extra risico's omdat het je partner is met alle gevolgen van dien?
-
We moeten wel een beetje realistisch blijven: Eerst moet je ingesloten raken, dan moet je allebei nog mee uitrukken en op dezelfde TS zitten en dan moet je nog een reactie hebben die niet helemaal goed is. Die kans is zo klein dat ik goed snap dat een korps dat "risico" gewoon neemt in ruil voor een goede brandweerman/vrouw.
-
het heeft in onze regio wel eens tot strubbelingen geleid.
samen naar de kazerne en dan kan er maar 1 van de 2 mee...
(de eerste keer waren ze het nog niet zo gewend, 1 van de 2 was eerder beneden (zijn huis, zijn auto) en reed naar de kazerne. de ploeg wist dat ze die nacht samen waren en vroeg waar zijn dan was, hij met een rood hoofd "oeps, ik ben zonder haar weg gereden".)
-
Geen probleem hoor :-) Vorige week samen met twee ooms en m'n pa achterin 0098 0098 0098