Zandvoort: Gezin overreden op strand, kind zwaargewond.

Auteur Topic: Zandvoort: Gezin overreden op strand, kind zwaargewond.  (gelezen 14511 keer)

0 gebruikers (en 2 gasten bekijken dit topic.

Peter71

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 21,386
  • Hoofdbrandwacht
Reactie #70 Gepost op: 30 juli 2004, 20:47:48
Peter,

maar vragen van een lokale politie commandant is totaal iets anders dan het wettelijke recht tot gebruik volgens art 29 van de WVW of een door de minister aangewezen hulpdienst. Laat ik voorzichtig zijn, maar er beginnen toch donkere wolken samen te pakken boven het OGS door reddingsbrigades.Bron Haarlems Dagblad

Ik denk dat je in deze casus overigens niet echt meerwaarde eraan had, zeker gezien het tijdsstip.

Oja by the way deze actie werd geleid door "Rescue Ranger" vanaf hoofdpost en "Reddertje" ter plaatse.
;) ;D ;)
maar ze kunnen jullie er misschien wel bij helpen om het toch voor elkaar te gaan krijgen ;)


AS

  • Forum gebruiker
  • ***
  • Berichten: 109
Reactie #71 Gepost op: 3 augustus 2004, 00:17:44

Anthony, hoe lang moeten we wachten op Justitie? Oja, welke regels zijn aangescherpt?

Niet al te lang.. maar ja toen ik dit zei was het 13 april. Ik had ondertussen ookwel iets van justitie verwacht of een verklaring. :-\ En al helemaal wel iets van de Gemeente Zandvoort.
Maar wat je al eerder vertelde. Economische belangen zullen wel aardig meespelen.

Maar strakke actie van jullie. Goede inzet.  ;)


Rescue Ranger

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,587
  • Lekker ragge op strand, zee en de snelweg
    • Zandvoortse Reddingsbrigade
Reactie #72 Gepost op: 8 juni 2005, 19:54:22
Uit het Haarlems Dagblad van 8 juni 2005

Geldboete na overrijden gezin op strand
 
HAARLEM-ZANDVOORT - De paviljoenhouder die vorig jaar op het Zandvoortse strand met zijn pick-uptruck over een gezin heenreed, is gisteren door de Haarlemse kantonrechter Vogel veroordeeld tot 750 euro boete.

 
De rechter achtte bewezen dat de Overveense verdachte, toen hij met zijn terreinwagen het strand opreed, per ongeluk van het talud weggleed. ,,U bent de controle over het stuur kwijtgeraakt. Voor een groot deel heeft u gewoon pech gehad.''

Daarmee stond de rechter lijnrecht tegenover officier van justitie Thijs, die stelde dat de verdachte juist 'geluk had gehad'. De slachtoffers werden niet platgedrukt, maar weggedrukt in het zand, waardoor ze het drama overleefden. Bovendien neemt het OM niet aan dat de verdachte is weggegleden, zoals hij zelf steeds heeft beweerd. Het sporenonderzoek ter plaatse zou die stelling niet hebben onderschreven. De officier gaat er dan ook van uit dat de paviljoenhouder roekeloos is afgeweken van de route naar zijn paviljoen-in-aanbouw en plotseling het talud afreed.

Het OM had 750 euro boete geëist alsmede een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van vier maanden. Met de boete ging de rechter akkoord, met de rijontzegging niet, omdat de man nooit eerder met justitie in aanraking is geweest.

De slachtoffers van het strandongeval waren bij de rechtszitting van gisteren niet aanwezig; volgens een woordvoerster van Bureau Slachtofferhulp zijn ze daartoe niet in staat.

Het gezin was die mooie voorjaarsdag gaan wandelen op het strand en had tegen het talud een plekje in de luwte gevonden om te zonnen. Plotseling reed de Volkswagen Taro over hen heen. Het hoofd van het zoontje werd tot twee keer toe - eerst door het voorwiel, daarna door het achterwiel - overreden. Ook de heup van de moeder werd geraakt. De dochter hield kapotte voortanden over aan het ongeval. Het jongentje lag een week op de intensive care met een schedelfractuur en een hersenkneuzing. Hij kampt nu met leermoeilijkheden. De moeder consulteert nog regelmatig een therapeut en haar behandelend arts wegens problemen met haar been. De vader loopt bij een psychiater omdat hij het drama nog steeds op zijn netvlies heeft. Hij hoorde zijn zoontje met open mond en ogen gillen: 'Ik heb pijn, ik wil dood'.

Maar volgens de officier van justitie kampen de slachtoffers alleen nog met 'psychische schade'. Juridisch was het voor hem daarom, zo legde hij uit, onmogelijk de paviljoenhouder 'letsel door schuld' ten laste te leggen. De Wegenverkeerswet erkent - in tegenstelling tot het Wetboek van Strafrecht - psychische schade niet als letsel. Het OM kon de zaak niet anders kwalificeren dan een geval van 'gevaarzetting', een tenlastelegging die door een kantonrechter kan worden afgedaan.

De advocaat van de slachtoffers, mr. Beer uit Amsterdam, is zo verontwaardigd, dat hij een klacht tegen de zaakofficier heeft ingediend bij de advocaat-generaal van het gerechtshof in Amsterdam. ,,Als de officier een schedelbasisfractuur en een hersenkneuzing psychische schade noemt, moet hij maar eens met een dokter gaan praten.''

 
Kees van der Linden
Elke hulpverlening start met communicatie.