Zwager verdacht van dodelijk motorongeluk
DVHN | Gepubliceerd op 21 september 2010, 15:41
Laatst bijgewerkt op 22 september 2010, 12:34
Assen -
De politie merkt de 40-jarige zwager van de verongelukte 33-jarige motorrijder uit Hollandscheveld aan als verdachte van het drama. Hij zou door hard te remmen mede het ongeluk hebben veroorzaakt op de A28 bij Pesse op zondagavond 12 september.
De twee motorrijders reden met een snelheid van tegen de 140 kilometer vlak achter elkaar toen de voorste radarapparatuur ontdekte in de berm en remde. Zijn zwager kon hem niet meer ontwijken en smakte tegen de vangrail. Hij overleed ter plekke.
De politie wil niets weten van de snelheidscontrole als medeoorzaak van het ongeluk. "Dat is de wereld op zijn kop", zegt een woordvoerder.
http://www.dvhn.nl/nieuws/drenthe/article6405362.ece/Zwager-verdacht-van-dodelijk-motorongelukhttp://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/52088/motorrijder-niet-verongelukt-door-flitserhttp://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/09/flitsdode_helemaal_nooit_gefli.htmlFlitsers kunnen files veroorzaken
Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat flitsers ook files veroorzaken.
FLITSERS KUNNEN FILES VEROORZAKEN
Foto
Tegenstrijdig
Het is alleen niet helemaal duidelijk hoe vaak dat gebeurt. Uit het onderzoek van RTL Nieuws in samenwerking met de VerkeersInformatieDienst (VID) komt naar voren dat op de plaatsen waar op snelheid werd gecontroleerd, in bijna 20% ook een file ontstond. De KLPD bestrijdt dat en zegt op basis van eigen onderzoek dat 'slechts' bij 3% van de radarcontroles vorig jaar een file is ontstaan. CDA en VVD willen nu dat verkeersminister Eurlings dat precies gaat onderzoeken.
600 files
RTL Nieuws heeft de KLPD-locaties van mobiele radarcontroles van 2008 vergeleken met de plekken waar volgens de VID een file is ontstaan. Daaruit viel dus op te maken dat in een vijfde van de gevallen de kop van de file ter hoogte van de flitser stond. Dat zou inhouden dat de flitsers in 2008 ruim 600 files veroorzaakt hebben. Dit fenomeen doet zich voor wanneer automobilisten plotseling op de rem trappen omdat ze de radarcontrole zien. Daardoor moet ook achteropkomend verkeer afremmen en kan er een harmonica-effect optreden met als gevolg: file.
Not amused
De KLPD is niet blij met de 'negatieve publiciteit' die zou kunnen ontstaan door het onderzoek van RTL Nieuws. Daarop heeft de KLPD zelf ook onderzoek gedaan. Volgens de KLPD ontstond in buurt van hun radarapparatuur slechts in 3% een file. Dat zou echter nog altijd betekenen dat er bij de radarcontroles 100 files zijn ontstaan in 2008. De KLPD wijst erop dat zij andere gegevens hebben gehanteerd dan aan RTL Nieuws zijn verstrekt. Zo zouden de begin- en eindtijden van de controles afwijken van de gegevens die RTL Nieuws gebruikte.
Weg bij file
Wel houdt de KLPD filevorming tijdens de controles scherp in de gaten. Zodra een controleur merkt dat de flitser een file veroorzaakt wordt de controle meteen beëindigd, liefst nog voordat de file is ontstaan.
Lees ook:
RTL Nieuws brengt flitscontroles 2008 in kaart
CDA en VVD: onderzoek naar files door flitsers
Veel betrouwbare flitsmeldingen bij Radio538
© RTL Nieuws.nl