Nieuw vuurwapen voor de Nederlandse Politie: Walther P99Q-NL

Auteur Topic: Nieuw vuurwapen voor de Nederlandse Politie: Walther P99Q-NL  (gelezen 364749 keer)

0 gebruikers (en 18 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #150 Gepost op: 1 september 2009, 13:45:55
Ben onderaan begonnen.... een mailtje. En meteen weer gestopt want ik krijg dus meteen een foutmelding op het email adres.

Misschien dat 1 van jullie vanuit de politieacademie eens wil rondsnuffelen?

http://www.bzk.nl/actueel/wob-verzoeken

http://www.judex.nl/rechtsgebied/overheid_&_burger/overheid-&-informatie/artikelen/747/hoe-moet-ik-een-verzoek-om-informatie-(wob-verzoek)-indienen_-.htm  ;)


MNL-5200

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,679
Reactie #151 Gepost op: 1 september 2009, 19:23:05
Ik heb het bestek ergens online gelezen, openbaar. Ik ga eens even zoeken waar dat ook alweer was.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #152 Gepost op: 1 september 2009, 19:41:51
Ondertussen 4 jaar verder...............

http://www.bzk.nl/actueel/nieuws--en/@55098/remkes_vraagt_advies

Remkes vraagt advies voor nieuw dienstwapen politie
27 september 2005

Minister Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de Raad van Hoofdcommissarissen gevraagd een pakket van functie-eisen op te stellen voor een nieuw dienstwapen voor de politie. Het huidige pistool, de Walther P5, is verouderd en te duur en moet op den duur vervangen worden.

De Walther P5 is ongeveer 25 jaar geleden in gebruik genomen door de Nederlandse politie. Het ontwerp stamt echter uit de jaren ’70. Vandaag de dag zijn er vanwege technische ontwikkelingen pistolen op de markt die mogelijk beter aan de huidige eisen voldoen. Daarnaast is de Walther P5 niet meer in reguliere productie bij de fabrikant waardoor de kostprijs bijna het dubbele is van andere, moderne pistolen.

De functionele eisen waar de minister om gevraagd heeft, hebben betrekking op verschillende eigenschappen van het dienstwapen. Het gaat ondermeer om het kaliber en het trekkermechanisme, de greepgrootte (zodat het ook goed gehanteerd kan worden door agenten met kleine handen), de magazijncapaciteit en mogelijke varianten van het standaardmodel (bijvoorbeeld een kleinere versie die verdekt gedragen kan worden).

Met het vragen van een pakket aan eisen is de eerste stap gezet op weg naar een nieuw wapen. Hierna wordt het pakket van eisen besproken met de betrokken partijen, waaronder de politievakbonden. Vervolgens worden de functionele eisen vertaald in technische eisen waarna een Europese aanbesteding zal plaatshebben. De verwachting is dat binnen twee jaar kan gestart kan worden met de invoering van het nieuwe wapen. Momenteel zijn er ongeveer 40.000 Walther P5-pistolen bij de politie in gebruik.


MNL-5200

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,679
Reactie #153 Gepost op: 1 september 2009, 21:29:37
Ik heb het bestek ergens online gelezen, openbaar. Ik ga eens even zoeken waar dat ook alweer was.

gevonden!

1. Algemene eisen en wensen
1.1 Het Pistool mag alleen voorzien zijn van de volgende Bedieningsonderdelen: een Trekker, een Houderpal, een Sledevangpal en een voorziening waarmee het Pistool in Hoofdonderdelen van het Pistool uiteen genomen kan worden. (eis)
1.2 Het Pistool is niet voorzien van een Trekkerblokkeerinrichting, Greepveiligheid of Veiligheidspal. (eis)
1.3 Het Pistool moet een Patroon kunnen afvuren als de Patroonhouder is uitgenomen. (eis)
1.4 Het Pistool mag niet voorzien zijn van een Veiligheidsslot of een dergelijke voorziening. (eis)
1.5 Het Pistool moet, zonder gebruik van hulpmiddelen, in Hoofdonderdelen van het Pistool uiteen te nemen zijn en in elkaar te zetten zijn. (eis)
1.6 De afmetingen van het Pistool zijn maximaal: totale lengte 195 mm - totale hoogte 140 mm - totale breedte 36 mm. (eis)
1.7 Het gewicht van het Pistool is maximaal 820 gram, inclusief een lege Patroonhouder. (eis)
1.8 Het Pistool moet zijn voorzien van een Laadindicator die aan de buitenzijde zichtbaar en voelbaar aangeeft dat er zich een Patroon of Huls in de Kamer bevindt. (eis)
1.9 Het verwisselen van de Hoofdonderdelen van het Pistool tussen Pistolen onderling mag geen consequenties hebben voor de betrouwbare werking of bediening van het Pistool. (eis)
1.10 Het Pistool is bij voorkeur glad en afgerond. (wens)
1.11 Het Pistool moet bij temperaturen tussen –20° C en + 50° C blijven functioneren zonder consequenties voor de betrouwbare werking of bediening van het Pistool. (eis)
1.12 Het Pistool moet ongevoelig zijn voor de inwerking door klimatologische omstandigheden en daarbij ook duurzaam en corrosiebestendig zijn. (eis)
1.13 Het Pistool moet worden geleverd met een schotbeeld van dat Pistool waarbij 5 schoten op een ring van 16 cm met dat Pistool zijn gelost op een afstand van 25 meter. Alle schoten moeten binnen die ring vallen. (eis)
1.14 Het Pistool moet aan de onderzijde van de Kast zijn voorzien van een bevestigingspunt voor een draagkoord. (eis)
1.15 De Loop en de Slede van het Pistool moeten zijn voorzien van een proefbankteken van een bij het C.I.P1. of S.A.A.M.I2. aangesloten land. (eis)
1.16 Het Pistool moet munitie, als bedoeld in eis 2.2, met voldoende snelheid kunnen verschieten om aan de eisen t.a.v. energieafgifte te kunnen voldoen die inhouden dat de gemiddelde gemeten energie over een serie van 10 schoten circa 500 Joule moet zijn en niet kleiner mag zijn dan 480 Joule. (eis)
1.17 Wanneer met het Pistool een schot wordt afgegeven terwijl er al een projectiel in de Loop aanwezig is, mogen van het Pistool geen stukken / brokken / onderdelen loskomen of afbreken. (eis)
1.18 De kunststof onderdelen van het Pistool mogen gedurende een gebruiksperiode van 20 jaar niet verkleuren. (eis)
1.19 De kunststof onderdelen van het Pistool mogen gedurende een gebruiksperiode van 20 jaar niet zodanig van samenstelling veranderen dat er breuken in ontstaan. (eis)
1.20 De kunststof onderdelen van het Pistool mogen gedurende een gebruiksperiode van 20 jaar niet zodanig van samenstelling veranderen dat er scheuren in ontstaan. (eis)
1.21 Het Pistool mag niet zijn vervaardigd van materialen die allergische reacties tot gevolg hebben of kunnen hebben. (eis).
1.22 Het is voor de gebruiker niet mogelijk om bij montage van het Pistool Hoofdonderdelen van het Pistool op een verkeerde wijze terug te plaatsen. (eis)
1.23 De Slede moet zijn voorzien van een slipvrij gedeelte om o.a. het laden en ontladen mogelijk te maken. (eis)
1.24 De kracht die nodig is om de Slede volledig naar achteren te trekken met een volledig gevulde Patroonhouder in het Pistool, is maximaal 100 Newton. (eis)
1.25 Volledige onderdompeling van het Pistool in water mag geen consequenties hebben voor de betrouwbare werking of bediening van het Pistool. (eis)
2. Kaliber
2.1 Het Pistool moet geschikt zijn voor het verschieten van Patronen van het kaliber 9 mm x 19. (eis)
2.2 Het Pistool moet munitie kunnen verschieten die voldoet aan de specificaties van het PvE 919NP, uitgave 01/08 REV, datum 20-02-2009. (zie bijlage: AA ) (eis)
3. Afvuurmechanisme
3.1 De lengte van de Trekkerweg moet liggen tussen 10 – 15 mm. (eis)
3.2 De Trekkerdruk is bij elk schot gelijk. (eis)
3.3 De Trekkerdruk is minstens 30 Newton, ook nadat 10.000 schoten zijn afgevuurd. (eis)
3.4 Hoe lichter de Trekkerdruk hoe beter. (wens)
3.5 De slagpin indent in de Koperstuikcilinder van de Meetpatroon in het Pistool is minimaal 0,30 mm. (eis)
3.6 Indien een Hamer aanwezig is mag deze niet zijn voorzien van een Duimspanner. (eis)
3.7 Het gedeelte van de Trekker waartegen de vinger rust bij het schieten, mag niet uit verschillende onderdelen bestaan. (eis)
3.8 De breedte van het gedeelte van de Trekker waartegen de vinger rust bij het schieten, is minimaal 6,0 mm. (eis)
3.9 De minimale lengte van de Reset is 7 mm. (eis)
3.10 In het geval van het na het overhalen van de Trekker niet afgaan van de in de Kamer aanwezige Patroon, kan deze door het opnieuw overhalen van de Trekker alsnog worden afgevuurd.(wens)
3.11 In het geval het noodzakelijk is om het Pistool voor het uiteen nemen in Hoofdonderdelen van het Pistool te moeten ontspannen, mag dit niet geschieden door middel van het bedienen van de Trekker of door middel van een hulpmiddel. (eis)
4. Rechts- of Linkshandig
4.1 Het Pistool moet, bij alle handelingen behalve ontladen, laden, monteren en demonteren, met alleen de Wapenhand te bedienen zijn door zowel links- als rechtshandige schutters. (eis)
4.2 De Houderpal moet tweezijdig bedienbaar uitgevoerd zijn of omgewisseld kunnen worden om links- of rechtshandig bedienbaar te zijn. (eis)
4.3 De Sledevangpal moet tweezijdig bedienbaar uitgevoerd zijn. (eis)
4.4 De Sledevangpal moet met de duim van de Wapenhand bediend kunnen worden. (eis)
4.5 Het wijzigen van rechts- in linkshandige bediening en vice versa door de gebruiker moet zo min mogelijk consequenties hebben voor de betrouwbare werking of bediening van het Pistool. (wens)
4.6 De Houderpal is zodanig met de duim van de Wapenhand te bedienen dat de definitieve greep op het Pistool zo min mogelijk verlaten behoeft te worden. (wens)
4.7 Het Pistool moet zo goed mogelijk afgevuurd kunnen worden tijdens het dragen van bijvoorbeeld motor-, ME- en bikerhandschoenen in zowel zomer- als winteruitvoering. (wens)
5. Kleine- of grote handen
5.1 Het Pistool is zodanig ergonomisch vormgegeven dat zowel personen met kleine als grote handen zoveel mogelijk grip met de Wapenhand op de Greep van het Pistool hebben. (wens)
5.2 Het Pistool moet zo goed mogelijk bedienbaar zijn voor zowel personen met kleine als met grote handen. (wens)
5.3 Het natuurlijk wijzend vermogen van het Pistool is zodanig dat bij het aannemen van de instinctieve schiethouding, zonder gebruik te maken van de Richtmiddelen, het Pistool zo goed mogelijk op het doel gericht staat. (wens)
5.4 Er zijn tenminste drie verschillende maten van de Greep beschikbaar bijvoorbeeld door middel van opvulstukken, Greep- of Kastwisseling. (eis)
5.5 Hoe kleiner de afstand (zie tekening) tussen de achterzijde van de Greep en de voorzijde van de ontspannen Trekker, hoe beter. (wens)
5.6 Het aanpassen van de Greep of Kast moet zo min mogelijk consequenties hebben voor de betrouwbare werking of bediening van het Pistool. (wens)
6. Slijtage
6.1 Het slijtageverloop mag niet zodanig zijn dat er tijdens de duurproef van 10.000 schoten met de munitie, die aan de specificaties genoemd onder eis 2.2 voldoet, Hoofdonderdelen van het Pistool vervangen moeten worden. (eis)
6.2 Het Pistool moet ten minste 10.000 schoten met de munitie die aan de specificaties genoemd onder eis 2.2 voldoet kunnen verschieten met een storingspercentage van maximaal 2/1.000. (eis)
6.3 Het oppervlak van de Hoofdonderdelen van het Pistool moet zwart gematteerd zijn. (eis)
6.4 Het oppervlak van de Hoofdonderdelen van het Pistool moet zoveel mogelijk duurzaam, slijtvast en corrosiebestendig zijn. (wens)
6.5 Het oppervlak van de Hoofdonderdelen van het Pistool mag niet door middel van brunering behandeld zijn. (eis)
6.6 Het oppervlak van de Hoofdonderdelen van het Pistool mag niet gelakt of geverfd zijn. (eis)
7. Veiligheid
7.1 Het Pistool mag geen Patroon afvuren zonder dat de Trekker wordt bediend. (eis)
7.2 Er moet in het Pistool een mechanische slagpinblokkering zijn aangebracht die alleen door het bedienen van de Trekker wordt opgeheven. (eis)
7.3 Een val van het Pistool van 2 meter hoogte of minder, ongeacht de hoek, mag geen consequenties hebben voor de betrouwbare werking of bediening van het Pistool. (eis)
8. Richtmiddelen
8.1 Op het Pistool zijn Richtmiddelen aangebracht (eis)
8.2 Op het Pistool zijn Richtmiddelen aangebracht die bij fel zonlicht zo goed mogelijk zichtbaar zijn. (wens)
8.3 Op het Pistool zijn Richtmiddelen aangebracht die bij duisternis zo goed mogelijk zichtbaar zijn. (wens)
8.4 De Richtmiddelen moeten duurzaam, corrosiebestendig, stootvast, slijtvast en vormvast zijn. (eis)
8.5 De Richtmiddelen moeten blokvormig zijn uitgevoerd. (eis)
8.6 De Richtmiddelen mogen maximaal 2 GBq aan radioactieve stoffen bevatten. (eis)
8.7 Tenminste één van de Richtmiddelen moet verstelbaar zijn. (eis)
8.8 Het effect van het maximaal verstellen of vervangen van de Richtmiddelen op het schotbeeld moet op een schootsafstand van 25 meter verticaal tenminste plus of min 20 centimeter en horizontaal ten minste plus of min 25 cm zijn. (eis)
8.9 De Keep en de Korrel mogen niet meer dan 0,5 mm zijdelings buiten de hartlijn van het Pistool liggen. (eis)
8.10 In geval van verwisselbare Keep en/of Korrel moeten deze oplopend genummerd zijn en de nummering moet in dat geval aan de buitenzijde zichtbaar zijn. (eis)
8.11 Er moet een universele Bevestigingsrail naar Militaire Standaard 19133, aan de vooronderzijde van de Kast zijn aangebracht. (eis)
8.12 De Bevestigingsrail mag geen belemmering opleveren bij het trekken en bergen van het Pistool. (eis)
9. Patroonhouder
9.1 De Patroonhouder moet ten minste 15 Patronen kunnen bevatten. (eis)
9.2 De Patroonhouder moet tenminste gedurende 1.450 schoten storingsvrij werken, dus met een storingspercentage van 0/1.450. (eis)
9.3 Aan de buitenkant van de Patroonhouder moet elke in de Patroonhouder aanwezige Patroon zichtbaar zijn. (eis)
9.4 Het aantal in de Patroonhouder aanwezige Patronen moet op de Patroonhouder door middel van een cijferaanduiding vanaf ten minste de vierde Patroon afleesbaar zijn. (eis)
9.5 De Aanbrenger moet in de kleur rood uitgevoerd zijn conform RAL 3026. (eis)
9.6 De Patroonhouder moet duurzaam, corrosiebestendig stootvast, slijtvast, en vormvast zijn. (eis)
9.7 De Patroonhouder moet na invoering in het Pistool worden gefixeerd. (eis)
9.8 De Patroonhouder moet na bediening van de Houderpal altijd, dus ook in lege toestand, volledig uit het Pistool vallen. (eis)
10. Bijzondere uitvoeringen van het Pistool
10.1 Het Pistool voor trainingsmunitie moet geschikt zijn voor het schieten met de huidige bij de Nederlandse politie in gebruikzijnde markeringsmunitie die voldoet aan de norm: 9mm FX & CQT (C.I.P.4). (eis)
10.2 Het Pistool voor trainingsmunitie moet voor minstens de Patroonhouderbodem en de Kast in de kleur blauw zijn uitgevoerd conform RAL 5012. (eis)
10.3 Het Oefenpistool moet volledig in de kleur geel zijn uitgevoerd conform RAL 1016. (eis)
10.4 Het Instructiepistool moet voor minstens de Patroonhouderbodem en de Kast in de kleur rood zijn uitgevoerd conform RAL 3020. (eis)
10.5 De bewerkte vlakken van het Opengewerkte Pistool moeten in de kleur rood worden uitgevoerd conform RAL 3020 . (eis)
12. Loop
12.1 De binnenkant van de Loop moet voorzien zijn van trekken en velden. (eis)
12.2 De inwendige loopafmetingen moeten voldoen aan de maatgeving van het C.I.P.5 (eis)


grizz

  • Senior GGP, Senior OC, opstapper KNRM Andijk
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 2,000
  • Niets is onmogelijk
Reactie #154 Gepost op: 1 september 2009, 21:33:27
12.1 De binnenkant van de Loop moet voorzien zijn van trekken en velden. (eis)

Is het niet zo dat de glock 17 een hexagonaal loop heeft en dus geen trekken en velden ? Of is dit voor mij een klok en klepel verhaal ?  :) (of is de gehele loopgroep eenvoudig te vervangen ?)

Ja ja ook ik weet niet alles zeker niet op het gebied van Vuwa's .... DB doet mij eens voorlichten ?
Ik breng altijd mijn eigen schoenen thuis.....


MNL-5200

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 1,679
Reactie #155 Gepost op: 1 september 2009, 21:36:27
en dit is waarom de glock ook niet in aanmerking komt:


3.7 Het gedeelte van de Trekker waartegen de vinger rust bij het schieten, mag niet uit verschillende onderdelen bestaan. (eis)

3.11 In het geval het noodzakelijk is om het Pistool voor het uiteen nemen in Hoofdonderdelen van het Pistool te moeten ontspannen, mag dit niet geschieden door middel van het bedienen van de Trekker of door middel van een hulpmiddel. (eis)

4.3 De Sledevangpal moet tweezijdig bedienbaar uitgevoerd zijn. (eis)

4.5 Het wijzigen van rechts- in linkshandige bediening en vice versa door de gebruiker moet zo min mogelijk consequenties hebben voor de betrouwbare werking of bediening van het Pistool. (wens)


5.4 Er zijn tenminste drie verschillende maten van de Greep beschikbaar bijvoorbeeld door middel van opvulstukken, Greep- of Kastwisseling. (eis)


Diamondback

  • is BHV-er/ EHBO-er. was HBT-er
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 8,430
  • Diamondback, verslaafd aan Colt en de brandweer!
Reactie #156 Gepost op: 2 september 2009, 00:55:20
gevonden!

Patrick,

vriend, Homey, maatje:

Doe mij even de bronvermelding of - nog beter!!! de link bij deze schone waslijst: er zijn een aantal wapenbroeders die dit ook heel graag willen hebben!


Diamondback

  • is BHV-er/ EHBO-er. was HBT-er
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 8,430
  • Diamondback, verslaafd aan Colt en de brandweer!
Reactie #157 Gepost op: 2 september 2009, 01:00:47
Waarom de Glock afvalt:

1.17 Wanneer met het Pistool een schot wordt afgegeven terwijl er al een projectiel in de Loop aanwezig is, mogen van het Pistool geen stukken / brokken / onderdelen loskomen of afbreken. (eis)

&feature=related


 ::)


Diamondback

  • is BHV-er/ EHBO-er. was HBT-er
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 8,430
  • Diamondback, verslaafd aan Colt en de brandweer!
Reactie #158 Gepost op: 2 september 2009, 01:09:43
12.1 De binnenkant van de Loop moet voorzien zijn van trekken en velden. (eis)

Is het niet zo dat de glock 17 een hexagonaal loop heeft en dus geen trekken en velden ? Of is dit voor mij een klok en klepel verhaal ?  :) (of is de gehele loopgroep eenvoudig te vervangen ?)

Ja ja ook ik weet niet alles zeker niet op het gebied van Vuwa's .... DB doet mij eens voorlichten ?

Niet hexagonaal maar polygonaal. Maar het komt min of meer op hetzelfde neer. En dus heeft Glock hier een probleem; de loop heeft niet de normale trekken en velden zoals beschreven in het bestek.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #159 Gepost op: 2 september 2009, 01:17:16
De bron is..... flitsservice...

http://www.flitsservice.nl/phpBB/media/vrouw-schiet-zichzelf-neer-met-politiewapen-t49726.html

en dan een bericht van 20 april 2009 om 9:14... ;)