Uit de media 2006

Auteur Topic: Uit de media 2006  (gelezen 384469 keer)

0 gebruikers (en 12 gasten bekijken dit topic.

Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #700 Gepost op: 20 maart 2006, 23:08:46
http://www.telegraaf.nl/binnenland/35569161/Vrouw_en_hondje_zwaargewond_na_aanval_dobermann.html

ma 20 mrt 2006, 15:49
Vrouw en hondje zwaargewond na aanval dobermann
OVERVEEN - Een loslopende dobermann heeft maandag in Overveen een vrouw en haar hondje verwond. De 50-jarige vrouw moest naar het ziekenhuis met verwondingen aan haar hand en gezicht. Het hondje is zwaargewond naar een dierenkliniek gebracht. Dat maakte de politie maandag bekend.

De politie trof de vrouw en het hondje om 12.45 uur bloedend aan op de hoek van de Ter Hoffsteedeweg en de Bloemendaalseweg. De dobermann is overgebracht naar het dierenasiel. Vooralsnog is niet duidelijk of het dier afgemaakt wordt. De eigenaar van de hond is aangehouden.


Firefly

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 590
  • Risicobewustzijn is een kwaliteit!
Reactie #701 Gepost op: 20 maart 2006, 23:10:08
Ik moet gaan oppassen......... :-X
Brandwacht 1e klas + WVD


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #702 Gepost op: 20 maart 2006, 23:13:23
http://www.telegraaf.nl/buitenland/35527831/Zware_cycloon_teistert_Australische_kust.html

Zware cycloon teistert Australische kust
CAIRNS - De zware cycloon Larry heeft maandag grote schade aangericht langs de noordoostelijke kust van Australië. Duizenden mensen zijn dakloos geraakt en de schade loopt in de honderden miljoenen. Alleen al de suikerriet- en bananentelers maakten melding van zeker 200 miljoen euro schade aan de gewassen. Voor zover bekend zijn er geen doden gevallen.

Tientallen mensen raakten wel gewond. Bijna 200.000 mensen kwamen zonder stroom te zitten en vele honderden toeristen moesten een veiliger heenkomen vinden.

Larry bereikte de kust bij de stad Cairns, een belangrijk oord voor toeristen die het Great Barrier Reef bezoeken. Met windsnelheden tot 290 kilometer per uur viel de cycloon op dat moment in de vijfde en zwaarste categorie. Dat is een klasse zwaarder dan de cycloon Tracy, die in 1974 de Noord-Australische stad Darwin grotendeels verwoestte en enkele tientallen mensenlevens eiste.

http://www.telegraaf.nl/multimedia/archive/01368/larry34_jpg_1368041g.jpg
Een vliegtuigje ligt maandag op zijn kop op het vliegveld van Cairns nadat de zware cycloon Larry voorbij is getrokken.
Boven land verloor de storm uiteindelijk behoorlijk kracht. In sommige kustplaatsen is bij een derde van de gebouwen het dak afgerukt. Sommige huizen zijn volgens de autoriteiten ingestort door de kracht van het natuurgeweld.


http://www.telegraaf.nl/multimedia/archive/01368/larry987_jpg_1368051g.jpg
Deze satellietfoto van zondag toont cycloon Larry die de noordoostelijke kust van Australië bereikt.
Vooral het 9000 zielen tellende stadje Innisfail heeft het zwaar te verduren gekregen. De helft van de gebouwen is zwaar beschadigd. De politie kreeg duizenden noodoproepen, maar kon daaraan nauwelijks gehoor geven, omdat de agenten het politiebureau niet konden verlaten. Burgemeester Neil Clarke zei dat zijn stad „volledig is verwoest”.


http://www.telegraaf.nl/multimedia/archive/01368/aus2_jpg_1368191g.jpg
Een auto van de reddingsdienst kan maandag zijn weg niet vervolgen doordat de Mulgrave rivier is overstroomd.
De reddingsdiensten vergeleken Larry met de zware orkaan Katrina, die vorige zomer enorme verwoestingen aanrichtte aan de zuidkust van de Verenigde Staten en daarbij zeker 1300 slachtoffers maakte. De chef van de Australische rampenbestrijdingsdienst zei maandag dat vooral overstromingen voor veel gevaar kunnen zorgen. Premier John Howard zei dat de regering en het leger er alles aan doen om te helpen. Hij gaat ervan uit dat er niet zo'n chaos zou ontstaan als vorig jaar in New Orleans, na Katrina. Howard zal het rampgebied deze week bezoeken.

De storm heeft mogelijk grote schade aangericht aan het wereldberoemde Great Barrier Reef, dat voor de kust van Queensland ligt. Een expert van het natuurpark is bang dat in het deel dat door het hart van de storm werd getroffen, bijna al het koraal verloren is gegaan. Het 2000 kilometer lange rif werd vorig jaar getroffen door de cyloon Ingrid. Dat beschadigde koraal over een breedte van 160 kilometer.

Meteorologen hebben intussen hun oog gericht op een potentieel nieuw gevaar: cycloon Wati. Die is nog ongeveer 1400 kilometer verwijderd van Cairns, maar de stad ligt wel in de voorspelde baan van deze cycloon.

http://www.telegraaf.nl/multimedia/archive/01368/aus_jpg_1368181g.jpg
Innisfail High School, Queensland, is veranderd in een ravage nadat de zware cycloon Larry voorbij is geraasd.
Innisfail High School, Queensland, is veranderd in een ravage nadat de zware cycloon Larry voorbij is geraasd.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #703 Gepost op: 20 maart 2006, 23:21:13
http://www.telegraaf.nl/binnenland/35564031/Cel_voor_moeder_wegens_misbruik_dochters.html

ma 20 mrt 2006, 15:16 | 39 reacties
Cel voor moeder wegens misbruik dochters
UTRECHT - De rechtbank in Utrecht heeft maandag de 50-jarige M. de W. uit Woerden veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, omdat zij haar vier minderjarige dochters heeft misbruikt en mishandeld. Tegen de vrouw was een jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist.

De rechtbank oordeelde dat de vrouw haar eigen kinderen had gedwongen om onder het mom van een behandeling de ontucht door haar vriend, een 74-jarige magnetiseur, te ondergaan. De rechtbank noemde het kwalijk dat de vrouw, die sterk verminderd toerekeningsvatbaar is, nog steeds overtuigd is van de heilzame werking van die behandelingen. Haar vriend kreeg in februari vier jaar cel opgelegd.

De rechtbank oordeelde dat de delicten niet ernstig genoeg waren om de vrouw te veroordelen tot tbs met dwangverpleging. Wel legde de rechtbank verplicht reclasseringstoezicht op.


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #704 Gepost op: 20 maart 2006, 23:26:32
Vroeger...... waren volgens mij de 'rampen' groter maar hadden de mensen meer 'veerkracht'. Tegenwoordig houdt men gelijk z'n hand op..... Volgens mij kregen de mensen vroeger geen 'steun' :)

http://www.nd.nl/Document.aspx?document=nd_artikel&id=69589

De vergeten overstroming van de Scheldedoor Kris NaudtsVLISSINGEN - De stormvloed van 1953 waarbij in Zeeland en Zuid-Holland ruim achttienhonderd omkwamen - en ook nog veertien in Vlaanderen - staat diep in het collectief geheugen gegrift. Daarentegen is de overstroming die precies honderd jaar geleden grote delen van Zeeland en het noorden van Vlaanderen blank zette zo goed als vergeten.Die maandag 12 maart 1906 waait over Zeeland en het Schelde-estuarium een zware noordwestenwind. Iets na de middag begint het water onrustbarend te wassen, vloedplanken bieden geen bescherming meer en in korte tijd staat in lager gelegen straten in de binnenstad van Vlissingen het water een meter hoog. De inwoners worden compleet verrast.

De kortstondige stormvloed grijpt zeer snel om zich heen. Bewoners vluchten in allerijl naar de verdiepingen van hun woningen. Wonder boven wonder vallen er geen doden. ,,Was de ramp des nachts gebeurd, dan zouden zeker veel mensenlevens te betreuren geweest zijn. Dat is een feit dat absoluut vaststaat. Thans zijn alleen verschillende kippen en enkele katten verdronken,'' zo meldt de Vlissingsche Courant laconiek.

In scholen, ateliers en bedrijven doen zich dezelfde taferelen voor. Mensen krijgen nauwelijks de tijd om huisraad en bezittingen in veiligheid te brengen. Een onderwijzer geeft die bewuste namiddag aardrijkskundeles over de grote overstroming van 1861 in de Bommelerwaard. Op het moment dat de nietsvermoedende man voor de klas zijn verhaal staat te doen, gulpt het water naar binnen. Van een aanschouwelijke les gesproken. De onderwijzer kan zich met zijn leerlingen ternauwernood in veiligheid brengen.

Het personeel van scheepswerf De Schelde krijgt van de baas toestemming vroegtijdig het werk te staken en zich naar huis te reppen. ,,Men zag toen vele personen door de in rivieren herschapen straten waden om zo hun woningen te bereiken'', schrijft de Vlissingsche Courant.

Twee dagen later weliswaar, want de dag na de ramp verschijnt de krant niet. De zetterij en drukkerij staan onder water. Het water trekt zich vrij snel terug maar de aangerichte materiële schade is enorm. Straten zien eruit als een slagveld.

De verslaggever van de plaatselijke krant besluit na zijn tocht door de getroffen stad: ,,...de omvang van de ramp is niet te beschrijven. Zelfs de oudste ingezetenen herinneren zich niet ooit zo'n vloed te hebben gezien en sedert 1808 moet onze gemeente niet door zulk een vloed geteisterd zijn.''

's Anderendaags noteert de journalist in zijn krant: ,,Van een vloed zoals gisteren heeft geheerst, wordt zelfs in de oude kronieken bij hoge uitzondering melding gemaakt en men moet de angst en agitatie hebben bijgewoond, om zich te kunnen voorstellen wat in de gemoederen van de inwoners omgaat, bij een watervloed als deze.''

Ondergelopen
De overstromingen blijven niet beperkt tot Vlissingen waar het water vier meter boven Amsterdams Peil staat. Uit diverse hoeken van Zeeland komen berichten over ondergelopen dorpen en polders, verdronken dieren en drijvend huisraad en andere goederen.

De zeedijk aan de Westerschelde breekt in de buurt van Rilland-Bath en mensen vluchten de daken op. Als het water valt, werken mannen de hele nacht om het gat in de dijk te dichten. Klokgelui en brandende bussels stro waarschuwen de bevolking dat de toestand onveilig blijft.

Een stuk van de spoorlijn op de dam over de Oosterschelde stort in en daar bezwijken ook dijken van Engelse polders. De schade is aanzienlijk. Het treinverkeer raakt ontredderd en de maildienst vanuit Vlissingen naar Engeland is helemaal in de war. De nachtmailboot Koningin Wilhelmina vertrekt door te late aankomst van de mailtreinen met uren vertraging.

Yerseke kampt met watersnood. Op het eiland Tholen wordt de gemeente Sint-Annaland het zwaarst getroffen, de Oosterschelde slaat er een gat van 85 meter in de dijk en de wind en de golven vegen er huizen weg.

Ook Zierikzee lijdt zware schade, en de vloed breekt de dijken van de dichtbevolkte polder van Oud-Vossemeer. Hier en daar drijven dode runderen en schapen. Mensen werken met man en macht aan het dichten en versterken van dijken. Het voorhanden gereedschap is vaak onvoldoende. Enkele dagen later komt het leger helpen.

Paarden
In Hoek brengen boeren koeien en paarden in veiligheid, maar vooral Oost-Zeeuws-Vlaanderen wordt geteisterd. Het Scheldewater overstroomt de Kruispolder in de buurt van Hulst. Boeren vluchten met hun vee naar Lamswaarde. In Paal breekt de springvloed de dijk die het haventje scheidt van de Alsteinpolder. Twee vaartuigen spoelen erdoor. Ravage ook op de scheepstimmerwerf van Verras in Paal: een grote hoeveelheid hout is gaan vlotten en machines raken defect. In de omgeving van Walsoorden staat het hele gebied blank.

In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 maart breken de dijken langs de Westerschelde op acht plaatsen. Op een van die plaatsen is het gat zo groot dat een hoogaars de polder in zeilt om mensen bij te staan op een boerenerf. Bij elk tij wordt vette grond uit de polder meegesleurd en vloeit zand over de vruchtbare akkers.

De Schelde gaat geweldig te keer en veroorzaakt grote materiële schade. Niet alleen in Nederland, maar ook langs de Zeeschelde in Vlaanderen. In het Waasland voorbij Antwerpen vallen zelfs drie doden. In Kallo is de Melselepolder zwaar getroffen en verdrinken een vrouw en een kind.

In Melsele verdrinkt een vrouw van 83 en komen een boerin en haar 16-jarig zoon om als ze een koe uit het kolkende water willen redden. In Antwerpen raken kaden, straten en huizen zwaar beschadigd. Op het Steenplein zien handelaars hun koopwaar wegdrijven.

Hulpgoederen
Het spoor op de kaaien wordt vernield en het gestapelde hout en katoen is niet meer te gebruiken. De hulpdiensten varen met bootjes door de Antwerpse straten om mensen te redden of huisraad te bergen. Verder landinwaarts in Vlaanderen worden dijkbreuken gemeld in Tielrode en Hamme.

In de dorpen op de linker Scheldeoever reikt het water op een aantal plaatsen tot de eerste verdieping van de huizen. Vele honderden gezinnen verliezen have en goed. De gemeente Vlissingen stelt de dag na de ramp een voorlopige commissie in om de zwaarst getroffen en minst gegoede slachtoffers te helpen.

Tot de eerste hulpgoederen behoren kolen en water. Zoals altijd bij overstromingen is drinkwater het grote probleem. De regenbakken lopen vol brak water en raken onbruikbaar voor consumptie. De duinwaterleidingmaatschappij stelt gratis drinkwater ter beschikking.

In Rilland-Bath worden bewoners geholpen door de kloosterbroeders die over een zeer grote regenbak beschikken. In ruil voor bonnen die door de politie worden verdeeld, kunnen mensen stromatrassen verkrijgen. In Hontenisse, dat grotendeels is overstroomd, wordt water aangevoerd door de stoomtrammaatschappij Hulst-Walsoorden.

Hontenisse, het huidige Kloosterzande, en omgeving worden in Zeeland zwaar getroffen. Het enorme gat in de zeedijk bij Wilhelmuspolder wordt 'het gat van Ko' genoemd, omdat de boerderij van Ko Arenthals, die naar Noord-Beveland verkaste, als eerste door het water werd bedreigd.

Het gat bleef de eerste halve eeuw een weel achter de nieuwe dijk, maar werd toen - goed gebruik in de jaren vijftig en zestig - volgestort met huisvuil. De plek is bij oudere streekbewoners nog steeds bekend als Gat van Ko.

Schuldigen
Hontenisse was één van de weinige plaatsen die een monument oprichtte ter nagedachtenis aan de watersnoodramp van 1906, waarschijnlijk ook omdat koningin Wilhelmina en prins Hendrik de polders op 23 maart bezochten. Het uit Franse kalksteen opgetrokken monument werd overigens pas in 1922 geplaatst. Het leidde een onopvallend bestaan aan de Hulsterseweg net buiten de bebouwde kom, totdat het in het voorjaar van 2000 weer werd opgeknapt.

Zoals dat meestal gaat in geval van onheil en calamiteiten worden schuldigen gezocht. In de kranten verschijnen de eerste lezersbrieven. Iemand meent te weten dat de ramp niet zo'n omvang zou hebben gehad, mochten de sluizen van de Westerhaven in Vlissingen tijdig zijn gesloten.

De redactie van de Vlissingsche Courant trekt die bewering na en komt tot de bevinding dat ,,ware de sluizen gesloten geweest, de ramp er niet minder groot door zou geweest zijn. Het water zou alleen vijf minuten langer nodig hebben gehad om de stad te doen overstromen.'' De krant verwijst naar Antwerpen: ,,Had men daar een buitengewone vloed verwacht, dan zouden toch zeker wel maatregelen zijn genomen om de goederen te bergen die op de kades lagen opgeslagen.''


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #705 Gepost op: 20 maart 2006, 23:35:06
Truckchauffeur probeert politie drie keer te rammen
DIEMEN - Een vrachtwagenchauffeur heeft maandagmiddag op de A1 ter hoogte van Diemen tot drie keer toe geprobeerd een onopvallende surveillanceauto van de politie te rammen.

De chauffeur reageerde niet op een stopteken van de agenten. Hij reed zonder vaart te minderen de afrit Diemen af om via de toerit de A1 op te rijden. Uiteindelijk stopte de 35-jarige chauffeur uit Schagen op de vluchtstrook. De man gooide zijn sleutels uit het raam en stapte uit. De chauffeur had op dat moment een mes in zijn handen en had snijwonden op zijn borst en armen.

De politie liet maandag weten dat de man ernstig in de war was. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en zijn rijbewijs is ingenomen.

www.nu.nl


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #706 Gepost op: 20 maart 2006, 23:41:52
Dus de burger krijgt via het bedrijfsleven een lasten verlichting van 4 miljard...... of krijgt de directeur een leuke bonus...  :-\ ;)

http://www.nos.nl/nos/artikelen/2006/03/art000001C64C62689B4E4A.html

Kabinet: minder regels snel merkbaar

Burgers en bedrijven moeten volgend jaar al iets merken van de vermindering van het aantal regels bij de overheid. Dat heeft het kabinet vanavond in een speciale zitting met alle minsters en staatssecretarissen afgesproken.

Het kabinet wil een kwart van de regels schrappen. Na het overleg zei Balkenende dat er al veel in gang is gezet waarvan burgers nu iets gaan merken. Hij noemde het simpelere belastingformulier voor de kinderopvang, de simpelere arbowet en minder regels voor nieuwbouw.

Een kwart minder administratieve lasten levert het bedrijfsleven een besparing van 4 miljard euro op


jwpots

  • Gast
Reactie #707 Gepost op: 21 maart 2006, 00:16:25
Diefstal uit brandweerkazerne
BRON: Alphen FM

De politie heeft op zondag 19 maart, rond 15.45 uur, op de Zuidkade twee jongens uit Boskoop aangehouden.

De twee jongens van 13 en 14 jaar waren door een omwonende gezien toen zij het pand van de brandweer betraden. De twee kwamen er vervolgens weer vanuit en werden door de getuige aangesproken. De twee jongens gaven aan dat zij de brandweer nodig hadden, maar hielden deze verklaring niet lang vol. Vanonder de jas van de 13-jarige jongen kwamen twee flessen drank vandaan, die zij vanuit de kazerne hadden meegenomen.

De politie werd ingeschakeld die de twee aanhielden. De politie heeft tegen de twee proces-verbaal opgemaakt. De ouders van de twee jongens zijn ingelicht over de capriolen van hun zonen.  

Groet
Johan


Brandpreventist

  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 18,993
Reactie #708 Gepost op: 21 maart 2006, 00:19:46
http://www.ad.nl/utrecht/article218313.ece

Weer brand in Zeister woning

ZEIST - Bij een woning aan de burgemeester Patijnlaan in Zeist is gisteren voor de tweede keer in korte tijd brand uitgebroken.
Gistermiddag rond half vijf werd de brandweer opgeroepen voor een brand op de zolder van het huis. Die was waarschijnlijk ontstaan doordat kinderen een deken over een verwarmingselement hadden gehangen. De brandweer kon de brand snel blussen, de schade was aanzienlijk. In december vorig jaar ontstond in hetzelfde huis brand; toen brandde de kerstboom in de woonkamer uit.


RAdeR

  • Hoofd Rode Kruis Noodhulpteam, BLS instructeur
  • Senior gebruiker
  • ****
  • Berichten: 14,616
Reactie #709 Gepost op: 21 maart 2006, 08:50:56
Ontruiming kraakpanden in Amsterdam
AMSTERDAM - De politie in Amsterdam is dinsdagochtend begonnen met het ontruimen van diverse kraakpanden in de stad. De mobiele eenheid (ME) heeft inmiddels een kraakpand ontruimd op de hoek van de Vijzelstraat en het Muntplein in het centrum van Amsterdam.
De ontruiming ging zonder al te veel problemen, meldde een woordvoerder van de politie. Een meisje moest mee naar het bureau omdat ze een ME-agent had bespuugd. Buiten stonden enkele tientallen sympathisanten van de krakers toe te kijken.
De politie verwacht nog tot halverwege de middag door te gaan met het leeghalen van de kraakpanden. De Amsterdamse politie maakt een paar keer per jaar een 'ontruimingsrondje' door de stad.

www.nu.nl