Nee, dat is een taak van de KLPD Waterpolitie. In de TV-serie 4xblauw van Talpa was op 21 juli jl. te zien hoe zij dat doen.
Deze aflevering is op de site van Talpa terug te bekijken: http://www.talpa.tv/web/show/id=54585/langid=43/aflid=6844/progid=1143
Helemaal mee eens. Maar, de tijd dat een drenkeling levend gevonden wordt zou ik per geval bepalen. Wij hebben 15 uur gezocht eer dat wij de zaak over droegen aan de politie.
http://www.hulpverleningsforum.nl/index.php?topic=11200.msg420530#msg420530Ook toen vroeg de politie of we door wilden zoeken, maar het gezamelijke standpunt was: wij willen alleen redden als er nog wat te redden valt, daarna is alleen logistieke steun van ons te verwachten, maar dat valt niet meer onder SAR.
De Blaricum 1 en de Gooijer hebben ook de dagen na de vermissing de politie nog geassisteerd met dreggen en uiteindelijk het so ook gevonden. Maar nogmaals, dit heeft niets met redden te maken, maar met bergen. Tijdens de zoekaktie stelde de politie al voor te beginnen met dreggen, maar dat doen betekent dat je je aandacht verlegt van het zoeken naar een drenkeling naar een lijk en dat kan altijd nog.
Hoelang kan iemand zich vasthouden aan een boei? Of op de dijk liggen, uitgeput? Ik geef het zoeken niet gauw op, maar er komt een altijd een moment dat je als reddingsdienst moet stoppen.
Henk