AMSTERDAM - Tegen een 43-jarige ambulancemedewerker is donderdag voor de rechtbank in Amsterdam een voorwaardelijke taakstraf van 20 uur geëist wegens mishandeling. Hij zou in augustus 2012 op de IJdoornlaan een man bij zijn keel hebben gegrepen. Het slachtoffer was getuige bij een ongeluk in Amsterdam.
Bron dichtbij.nl
Het gaat over dit onderstaande incident in 2012.
Ben ik de enige die hier tenenkrommend toetsen aanslaat op het toetsenbord..? Ambu personeel lekker de spulletjes inpakken, retour standplaats en kijken/wachten tot er WEL hulpbehoevenden slachtoffers zijn die hun komst wenselijk vinden. Ben trouwens benieuwd wat er bij de tegenpartij aan "straf" boven het hoofd hangt.., of mogen/kunnen zij in de "slachtoffer" rol blijven hangen?
Als je het artikel hebt gelezen, dan worden bijna al je bezwaren en bovengenoemde vragen beantwoord.
Ambulance Amsterdam is kwaad over de strafeis tegen een ambulancemedewerker. Een woordvoerder noemt het "de omgekeerde wereld" dat het OM een voorwaardelijke
taakstraf eist tegen een medewerker die werd aangevallen door omstanders.
"We geven daarmee niet het signaal af aan de maatschappij dat we met z'n allen hadden afgesproken: handen af van hulpverleners", aldus Erik Jan van Lieshout van Ambulance Amsterdam.
Keel
De ambulancechauffeur was in augustus 2012 als eerste aanwezig bij een aanrijding. Twee mannen bemoeiden zich met het werk van het ambulancepersoneel en de politie, waarna ruzie ontstond. Die ontaardde in een vechtpartij waarbij de ambulancemedewerker een van de mannen bij de keel greep. Daarbij raakte de man gewond.
Volgens het OM greep de ambulancemedewerker zijn belager toen agenten hem al vast hadden. Justitie kwam vandaag in de rechtszaal tot een voorwaardelijke taakstraf van 20 uur. De twee omstanders werden wel aangehouden, maar komen niet voor de rechter.
Gestraft
Een van hen krijgt een boete van
50 euro. Van de ander wordt de zaak geseponeerd omdat hij
gewond raakte aan zijn knie en daarmee volgens het OM al genoeg gestraft is.De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Bron:
NOS