In hoeverre wordt hier rekening mee gehouden?
De Haven van Rotterdam is nu eenmaal een ander inzet gebied, dat het twents kanaal, of de vecht in overrijssel, of de Maas.. of een overloop sloot van een zuiveringsinstallatie, dus alles begint met het kennen van je inzetgebied, en bijzondere risico's bij alle vormen van waterredding.
De Ziekte van Wijl is eigenlijk bij elk type water een serieus risico.. en er zijn gevallen bekend dat bij de waterpolitie hulpverleners zijn overleden aan deze ziekte.
Bij de oppervlakteredding training en alle waterreddingtrainingen van
Rescue3 als besloten ruimtes training (rioolwater, zuivering, sloten, overlaten etc.) wordt er rekening houden en het vooraf in kaart brengen van de inzetgebieden met Taak Risico analyses en met decontaminatie procedures en het vooraf in kaart brengen van de inzetgebieden met Taak Risico analyses..
Juist het gebruik van snorkels en duikbrillen kent in veel water hun beperkingen.. Bij normaal oppervlakte redding word je hoofd onder water steken in bepaalde wateren in ieder geval niet tot de basis training..
Je kan je voorstellen dat het bij overstromingsgebieden of in overlaten bij waterzuiveringen nog veel meer een issue is.. Dus alles staat en valt met ken je inzetgebied en de risico per locatie en een goede basis training