Wat betreft het riet: het is niet al te goed zichtbaar, maar het lijkt er inderdaad op dat de voorkant een pannendak heeft en de rest van riet is. Waarschijnlijk zit dan onder de pannen aan de voorzijde ook nog riet.
Ik ga er maar even vanuit dat het pand een rieten dak heeft, maar uit de casus wordt dat niet 100% duidelijk.
Verder:
- Kom van dat dak af! Die bewoners/buren dus... Zo'n bluspoging heb ik nog nooit gezien!
- Nader bericht: Grote brand
- Slechts 1 brandkraan en een bijna-droge sloot bieden weinig perspectief indien het werkelijk om een rieten kap gaat: vandaar grote brand.
- grootschalig watertransport als aanvulling. 1200 meter is goed te doen en je hebt een bak water achter de hand.
- Ervan uitgaande dat de kap van riet is: Ik heb tot nu toe 3 grote branden in gebouwen met rieten kappen meegemaakt en die vertoonden allemaal hetzelfde verloop: de kap begint steeds sterker te roken, rook gaat na enige tijd ook draaiende bewegingen maken (zoals hier op de foto's) en binnen zeer korte tijd is ie dan opeens volop uitslaand. Vanaf dan is vrijwel de gehele kap (ik zeg expliciet niet het hele pand) eigenlijk verloren.
Als ik de foto's hier zie zeg ik: die wordt straks gegarandeerd uitslaand (nogmaals: ervan uitgaande dat het inderdaad een rieten kap is).
- binnenaanval 1en2 met HD, maar zodra blijkt dat dit geen effect heeft, te gevaarlijk is of de brand uitslaand wordt (wat ik vermoed): terugtrekken. Zij kunnen wellicht nuttige info geven over de ontwikkeling van de brand.
- 3en4 lage druk afleggen als voorbereiding op het doorbranden van de kap.
- 5 en P waterwinning op brandkraan. Dat slootje levert waarschijnlijk meer modder dan water op en een hoop frustratie bij de P.
- sleuven maken: geen idee of dat in dit geval nuttig kan zijn...... er zijn korpsen die zich daarop gespecialiseerd hebben :-)
Nogmaals: bovenstaande gebaseerd op een rieten kap.
En ook ik ben geen bevelvoerder.... verre van zelfs :-)
Gr
Erik