LD-straal 450 liter zou kunnen maar nog beter een waterkanon van 2000 liter per minuut.
Mee eens, maar gezien de locatie mag je blij zijn als de eerste TS uit de brandkraan 60m3 haalt, dat is 1000 ltr. maar ik denk eerder de helft, dus dat betekent ongeveer 500 l.p-min.
Opvallend, enorme hoeveelheid brandgassen en de lange en intense vlammen. Waar komt die enorme vuurbelasting vandaan ? BG grond een snackbar, bovenste etages? Let ook op de vlammen die aan de achterzijde tot boven het dak komen. Ons plaatje is ondanks de mooie beelden van de eerste minuten niet kompleet.
Opties bij deze brand, Rookgassen koelen door ventilatie, dus uitstroom opening zo hoog mogelijk, en instroom zo lag mogelijk, voorkom opbouw van hete rookgassen, en breng koelend vermogen in door water op de juiste manier in het pand te brengen.
Waar de BVD ook aan met denken, afgesloten pand, melding in de nacht, brand heeft mogelijk al lang kunen ontwikkelen, rookgassen worden aan alle kanten het pand uitgeduwd, dus een ventilatie gecontroleerde brand in een oud pand met meerdere etages. Op het moment dat je een opening maakt moet je bedacht zijn op oplaaien van het vuur een snelle branduitbreiding . Denk dat we allemaal wel eens zijn dat One Seven hier dan helemaal niets te zoeken heeft, maar ja, je bent gehersenspoeld of niet.