Het ziet er naar uit dat het OM een zaak naar haar hand kan zetten, simpel door de zaak samen met de politie maar lang genoeg te traineren.
Zo weet men een een oordeel over het gedrag van de brandweermannen te vermijden en blijft de eisende partij met de schade zitten door de "fouten" van het OM en de onwil van de politie.
Het wekt de overheid de schijn dat zij, door een trukendoos open te trekken, ten koste van de rechtsgang haar hulpdiensten ten alle tijde in bescherming wil nemen:
dinsdag 11 januari 2011 | 11:42 uur
Het Openbaar Ministerie heeft een bedrijfsbrandweerman uit Delden te laat op de hoogte gesteld dat hij vervolgd werd.
Daardoor verliest het OM het recht om de brandweerman te vervolgen. Dat heeft de rechtbank in Almelo dinsdagmorgen besloten. De brandweerman zou in de zomer van 2008 bij een oefening op een camping aan recreatieplas Het Grasbroek een visser hebben omver gespoten met een brandslang. De visser zegt dat hij daardoor gewond raakte. De zaak stond twee weken geleden voor de rechter in Almelo. De officier van justitie concludeerde toen dat er geen enkel bewijs was dat de visser geraakt was door een waterstraal en eiste vrijspraak. bron RTV Ooost
De Officier concludeerde, zonder daar ook maar enig onderzoek naar gedaan te hebben, dat er geen bewijs was tegen de brandweerman. De politie weigerde op haar beurt dat onderzoek te doen, of getuigen te horen. Daardoor duurde de zaak zo lang dat de rechter in Almelo (die al eerder weigerde de zaak in behandeling te nemen) haar toevlucht zocht in het overschrijden van de redelijke termijn waarin iemand op de hoogte moet worden gesteld dat hij als verdacht wordt gezien. Achter de hand had men nog dat de vekeerde vedachte voorgeleid werd, de commandant van de troepen, en niet de spuiter zelf, maar zover hoefde het niet eens te komen.
Ik zou een civiele zaak beginnen om de schade te verhalen.