Ik denk dat dit onderwerp breder is dan alleen het Rode Kruis
Diverse sportbonden en sport-organisaties hebben specifieke eerste hulp richtlijnen, rond hoe om te gaan met incidenten, en ook welke behandeling er gestart moet worden, of welke reddings en medische hulpmiddelen er minimaal aanwezig moeten zijn.
De bekendste richtlijnen zijn KNMV Sport medische richtlijnen, KNAF medische richtlijnen (autosport), maar ook voor diverse olympische disciplines en voetbal, en vechtsporten, wandelsporten, schaatssport zijn er specifieke richtlijnen.. zowel medische als incidentmanagement technisch gezien.
Voor elke evenement zou een evenementen organisator een risico-analyse moeten maken, en kijken wat een adequate response is, en welke middelen er nodig zijn. Elke eerste hulp dienstverlener moet hun dienstverlening daar op aanpassen..
Het zou aardig zijn om dat per sport-activiteit eens nader bekijken.
1. Taak /Risico analyse voor hulpverleners (Wat zijn de consequenties voor de Persoonlijke beschermings middelenvan hulpverleners)
2. Incident management maatregelen voor een snelle en veilige response (Niet alleen ongevallen en acute zieken, maar ook brand, ontruiming en geweld)
3. Medische Hulpmiddelen minimaal aanwezig
4. Medische kennis niveau minimaal aanwezig.
3.