En daarbij, dan heb je dus 7 TWs weggetrokken uit de directe omgeving (restdekking?) want als ze van verder moeten komen zijn ze er niet op tijd..
Je hebt in feite geen 7 tankwagens weggetrokken maar ze raken wel stuk voor stuk leeg en leeg betekent niet direct inzetbaar.
Je kunt ze ondertussen natuurlijk wel vullen.
De eerste tankwagen zou binnen 5 minuten leeg zijn maar je moet die gebruiken als buffer, dus je koppelt de tweede tankwagen op de eerste tankwagen, de bufferwagen etc.
Binnen 10 minuten heb je dus een lege tankwagen vrij, daarbij komt rijden/vullen/rijden naar de nieuwe brand zeg 5/10/5 minuten
dus 30 minuten na de eerste brand kun je met die tankwagen bij de tweede brand zijn.
Als je met 7 tankwagens uitrukt naar een brand die 180 m3/uur bluswater eist heb je dus na 25 minuten nog een volle en 5 lege tankwagens plus de bufferwagen over etc.
Al met al bij, een beetje brand zal dus zo snel mogelijk GWT moeten worden aangelegd. Als je uitgaat van een modern GWT etc.
in de toekomst zal je dan ook niet met grote aantallen tankwagens hoeven te werken.
Daarbij komt dat de brandweer Drenthe in het filmpje een aantal uitganspunten hanteert, uitgangspunten die in de praktijk moeten worden waargemaakt.