0 gebruikers (en 4 gasten bekijken dit topic.
Laatste update: 11-04-2018 | 15:15Amsterdam - Op maandag 9 april 2018 is een 54-jarige politiemedewerkster van de eenheid Amsterdam aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van een officier van justitie. Tevens is deze politiemedewerkster buiten functie gesteld vanwege vermoedelijk ernstig plichtsverzuim. Het team Veiligheid, Integriteit en Klachten verricht nader onderzoek. Over het onderzoek worden geen mededelingen gedaan.
Laatste update: 21-05-2018 | 12:15Noord-Nederland - De Eenheidsleiding van de politie Noord-Nederland heeft maandag 21 mei een 63-jarige politiemedewerker uit district Fryslan buiten functie gesteld.Deze beslissing is genomen na een chatcontact dat een dag eerder heeft plaatsgevonden tussen de betreffende politiemedewerker en een vermoedelijk minderjarig meisje. Het contact zou buiten diensttijd via een datingsite tot stand zijn gekomen.OnderzoekDit contact zou buiten diensttijd hebben plaatsgevonden. De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) van de politie doet onderzoek naar deze zaak. In afwachting van de uitkomsten hiervan is de medewerker buiten functie gesteld en de toegang tot de politiegebouwen en –systemen ontzegd.
Laatste update: 17-05-2018 | 17:11Oost-Nederland - De leiding van de politie Oost Nederland heeft op woensdag 16 mei een medewerker uit die eenheid buiten functie gesteld. Hij wordt verdacht van ernstig plichtsverzuim.De medewerker wordt ervan verdacht dat hij in privétijd meerdere keren onder invloed van alcohol achter het stuur heeft gezeten en mogelijk onder invloed op de werkvloer was. De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten onderzoekt deze ernstige vorm van plichtsverzuim. Gedurende het onderzoek is de medewerker buiten functie gesteld en heeft hij geen toegang tot gebouwen en systemen.
Laatste update: 17-05-2018 | 16:25Apeldoorn, Enschede - De Bezwarenadviescommissie heeft een onderzoek afgerond naar aanleiding van een bezwaar van een politie-inspecteur uit Enschede, die vorig jaar een berisping kreeg opgelegd na de aanhouding van een Amsterdamse politieman. Op grond van het advies van de commissie heeft korpschef Erik Akerboom besloten, de berisping in te trekken.Op 27 mei 2016 ging het mis in de hal van het politiebureau in Enschede. Een Amsterdamse politieman kwam verhaal halen nadat zijn vader aangifte wilde doen. De vader werd gewezen op een alternatieve manier om zijn zaak te melden, dit tot grote onvrede van de Amsterdamse politieman die van deze afdoening hoorde en zich daarna aan de balie meldde. De situatie liep uit de hand waarop de inspecteur besloot de Amsterdamse politieman aan te houden.De afdeling Veiligheid Integriteit en Klachten (VIK) stelde een oriënterend onderzoek in. Op basis van de uitkomsten van het interne onderzoek oordeelde de politieleiding van de eenheid Oost-Nederland dat de politieman uit Enschede zich schuldig had gemaakt aan plichtsverzuim en hiervoor schriftelijk werd berispt.BezwaarDe politie-inspecteur diende bezwaar in tegen dit besluit van de Eenheidsleiding. Conform het advies van de bezwaarcommissie oordeelt de korpschef dat ondanks dat de betreffende politie-inspecteur meer informatie had moeten inwinnen bij de andere aanwezige politiefunctionarissen, niet gezegd kan worden dat hij zodanig nalatig of onzorgvuldig heeft gehandeld dat er sprake is van plichtsverzuim. Dat de betreffende politie-inspecteur daardoor een onjuiste inschatting van de situatie heeft gemaakt is onzorgvuldig, maar maakt niet dat er sprake is van plichtsverzuim.De commissie oordeelt dat de politie-inspecteur heeft gehandeld naar de omstandigheden van situatie.
Agenten, douaniers en marechaussees met een migratie-achtergrond zijn relatief vaker betrokken bij omkoping en andere integriteitsschendingen. Zij zijn extra kwetsbaar, omdat in hun doorgaans uitgebreide familie- en kennissenkring relatief vaker criminelen rondlopen die hen actief benaderen. Tijdens screeningen van personeel is onvoldoende aandacht geweest voor hun sociale herkomst.
Laatste update:09-01-2020 | 14:11Oost-NL - De leiding van de politie Oost-Nederland heeft een medewerker uit het Gelderse deel van de eenheid buiten functie gesteld. Hij wordt verdacht van ernstig plichtsverzuim.De medewerker wordt ervan verdacht dat hij opzettelijk foutief heeft gerapporteerd in het politiesysteem. In dat geval is er mogelijk sprake van valsheid in geschrifte. Het team Veiligheid, Integriteit en Klachten van de politie Oost-Nederland doet hier onderzoek naar.Gedurende het onderzoek heeft de medewerker geen toegang tot gebouwen en systemen.