0 gebruikers (en 4 gasten bekijken dit topic.
Dat is een behoorlijk suggestieve opmerking, gebaseerd op wat jij ziet op televisie. Vertel, wat bedoel je precies en vanuit welke ervaring baseer je dit?
Pfoeh! Dat haal ik ook niet uit die serie, eerder het tegenovergestelde. Verklaar u nader!
Laatste update: 31-01-2020 | 15:18Maastricht - Op vrijdag 31 januari 2020 is een medewerker van de politie Eenheid Limburg met onmiddellijke ingang ontslagen. Hij wordt verdacht van ernstig plichtsverzuim.Het gedrag van de medewerker is normoverschrijdend en ernstig in strijd met het integriteitsbeginsel van de politie. Uit het onderzoek is gebleken dat de man onder meer contact had met personen uit het criminele milieu. Daarnaast heeft hij het ambtsgeheim geschonden en politiesystemen voor oneigenlijke doeleinden geraadpleegd.De medewerker werd al eind juli 2019 buiten functie gesteld. Tegen hem liep een disciplinair onderzoek.
Laatste update: 24-04-2020 | 14:00Noord-Holland - De politiechef van de eenheid Noord-Holland heeft deze week aan een 39-jarige medewerkster en een 45-jarige medewerker van de politie Noord-Holland, Basisteam Haarlemmermeer, een voorgenomen besluit tot ontslag uitgereikt.OnderzoekHet onderzoek naar deze twee medewerkers startte eind september 2019 naar aanleiding van een melding bij de eenheidsleiding Noord-Holland van ernstig plichtsverzuim. Dit onderzoek werd gedaan door de afdeling VIK (veiligheid, integriteit en klachten) Noord-Holland. Daarnaast loopt er tegen de man en de vrouw ook een strafrechtelijk onderzoek. Dit onderzoek wordt gedaan door de Rijksrecherche.IntegriteitIntegriteit is de basis van goed politiewerk. De politie staat voor betrouwbaarheid. De samenleving mag verwachten dat wij zorgvuldig en adequaat handelen en daar verantwoordelijkheid voor nemen en transparant over zijn. Als je bij de politie werkt, heb je een voorbeeldfunctie. Dat geldt voor iedereen bij de politie. Politiewerk is mensenwerk en mensen kunnen fouten maken. De politie is daar alert op. Van fouten moeten we leren en plichtsverzuim heeft consequenties. De politie onderzoekt meldingen van ernstig plichtsverzuim zorgvuldig en straft waar het moet.
Laatste update: 26-01-2021 | 12:21Amsterdam - De leiding van de eenheid Amsterdam heeft een politiemedewerker geschorst vanwege een verdenking van ernstig plichtsverzuim. Het bureau Veiligheid, Integriteit en Klachten van de politie Amsterdam doet nader onderzoek onder leiding van een officier van justitie. Over het lopende onderzoek worden geen verdere mededelingen gedaan.