De CTA strechters kan je ook opvouwen en nemen evenveel ruimte in als een skedco stretcher.
De CTA stretchers hebben daarnaast door de gesloten schuim structuur ook een isolerende werking. Want het gaat mij er vooral om dat de drenkeling niet verder onderkoeld raakt.
Welke Hypothermie deken bedoel jij Peter? Want ik vond niks op de Skedco site.
Misschien is een degelijke mummie slaapzak met waterdichte buitenkant van de buitensport winkel een goede optie tegen onderkoeling.
Ik had ook al verder nagedacht. Dat het een optie is om de deken te gebruiken gebruik van een CTA stretcher en deze te bevestigen door klitteband aan de binnenkant van onze rescue basket te plakken. Want het voordeel van de deken van de CTA stretcher is dat deze de romp appart van de ledematen inpakt. Wat bij geen een andere deken gebeurt, of je gaat weer aan de slag met meerder isolatie en wollendekens. Maar dat is weer veel werk.
De Hypothermie deken die ik bedoel is soort slaapzak,waarbij je de armen apart inpakt van het lichaam. En is van de buitenzijde wind en waterdicht..
Het product word ook gebruikt bij de Marine, maar ook in de alpen. Ik moet het merk en type ff opzoeken.. Het is geen skedco product..
De gesloten foam structuur van de CTA stretcher heeft nauwelijks een isolerende werking. In zoverre niet meetbaar in de praktijkscenario's. Het nadeel van de CTA strecher(s) is dat voor diverse toepassingen je een andere strecher moet gebruiken, terwijl de skedco-product alles in een biedt. Met de sked kan je iemand uit het water halen en direct door een heli laten hijsen, zonder het slachtoffer over te pakken..
De gele deken die Peter bedoelt is een dunne schuim deken. Niet vergelijkbaar met de gewone folie deken. Deze wordt ook bij Sigma/ambu teams gebruikt.
Dit is een super vervanger van de ouderwetse paardendeken. Hij isoleerd beter en is veel lichter in gewicht. Maar is niet echt water bestendigd. En sluit nooit goed om het lichaam van de drenkeling. Je kan hem wel in combinatie met een folie deken gebruiken maar dan nog is het een hele opgave om een drenkeling in de boot bij slecht weer goed in te pakken.
Het leuke van de gele deken is dat je met een schaar en handig knip en plak werk weldegelijk een nauw sluitend geheel kan maken. waarbij je armen apart in kan pakken.. (Tis eigenlijk ook een disposable product, maar sommige willen ook disposalbes meerdere malen gebruiken)
Een slachtoffer in de boot inpakken is ook met de CTA-stretcher en deken een nog steeds een hels kwarwei. De deken van CTA vind ik trouwens wel een goed product hoor. De brancards, zijn me te eenzijdig gebruiken, terwijl de Sked op erg veel manieren te gebruiken is..