Indringend vermogen van inert gas is ook niet nodig bij broei.
Inert gas verdrijft de zuurstof in de ruimte zodat de broei zich niet kan ontwikkelen tot brand.
Voor de ontwikkeling van broei naar brand heb je voldoende hitte en "zuurstof" nodig. Als je de boel bij broei uit elkaar gaat halen komt er zuurstof bij de broei en als je dan niet direct voldoende water bij de hand hebt dan krijg je de brand en de mogelijkheid dat er steeds weer ergens anders al dan niet onverwacht brand ontstaat.
Bestrijding van broei is in eerste instantie een kwestie van goed meten en het juiste tijdstip bepalen waarop de boel uit elkaar kan worden gehaald of open gegooid.
Is er broei in een ladingruim ontstaat er geen brand zolang je de boel maar goed dicht houdt en stopt de broei uiteindelijk vanzelf bij gebrek aan zuurstof.
Bij stortplaatsen loopt de temperatuur ahv metingen soms op tot een paar honderd graden de boel is soms helemaal versmolten maar zolang er maar geen zuurstof bij komt ontstaat er echt geen brand.
Ik denk dat je toch nog eens naar de materie van broei moet gaan kijken. Als eenmaal broei bezig is zal deze niet meer stoppen. Broei ontstaat namelijk als een organisch materiaal vochtig is, door de processen in dat materiaal warmt de boel op. Totdat de temperatuur zo hoog is opgelopen dat de boel bij uithalen tot ontbranding komt.
Broei kan zich dus ook makkelijk in stand houden zonder zuurstof, pas als er zuurstof bij komt zal de boel tot ontbranding komen
Aangezien broei niet een proces is wat in een uurtje afspeelt zul je dus de betreffende hal constant vol moeten jagen met een inhert gas. Dan nog is dat een zinloze actie, simpelweg omdat je niet met dat gas bij de kern zal komen. De kern waar de broei het heetst is en dus vandaar uit gevoed wordt. Zoals mijn voorgangers ook al melden, geen enkele loods is volkomen luchtdicht, gas stroomt er weer uit. Wordt een kostbare zaak.