Dat werkt niet bevorderlijk voor de beeldvorming rond de politievrijwilliger. We moeten de oplossing inderdaad willen vinden in het verbeteren van ontwikkelkansen en gelijkwaardige rechtspositie, bevoegdheden, uitrusting. De 'prijs' die je ervoor betaalt is een gelijkschakeling van criteria, maar juist daardoor zul je van nature een meer gelijkwaardige collega worden. Waar je niets mee bereikt is het bedingen van uitzonderingsposities. Loop je straks met dat zo vurig gewenste vuurwapen aan je koppel alsnog de komende tien jaar rondjes rond de kerk .
Duidelijk wat je zegt en dat gelijkwaardigheid als het gaat om rechtspositie, bevoegdheden etc nodig is om een goede aansluiting te vinden. Echter hangt en staat alles als het gaat om bredere inzetbaarheid of je wel of niet vuurwapendragend bent. Alleen als dat al veranderd mag je ook meer rondjes lopen dan alleen om de kerk.
Daarna kun je gaan kijken waar je op wilt gaan specialiseren omdat er sprake is van het ontwikkelen van diverse modules waar de VP-er uit kan kiezen en aansluit waar de eenheden behoefte aan hebben. Dat is wat ons verteld is en daar heb je geen niveau 3 voor nodig. Ik ben van mening dat de LOPV, bonden en projectleiders nu moeten gaan inzetten op deze twee sporen, enerzijds beleid, rechtspositie ed en anderzijds hoog inzetten dat VP-ers z.s.m vervolgopleidingen kunnen volgen, en een RTGP-vuurwapen / rijopleiding / lange wapenstok voor de VP-ers die al wat langer meelopen. Dit zijn nl. belangrijke opleidingen als het gaat op veiligheid.
Misschien dat dit nu ook al gebeurt. Het zou misschien handig zijn dat er af en toe wat meer informatie naar buiten komt van zaken die spelen. Vp-ers zijn nl.kunnen nl. niet alle bijeenkomsten bijwonen. Op de site van alle bonden staan regelmatig updates maar niets over vrijwilligers, misschien moet en LOPV dat ook wat meer gaan doen.