Hallo,
Een filmpje is leuk maar misschien kan je op dit forum wat technische info geven.
Werkt het zuurstofverdrijvend, schuimt het op, werkt het op de vlamreactie, enz......
Er zijn diverse mogelijkheden.
Impregneren van materialen dmv een dompelbad, sprayen, vacuum of druktechniek.
Materialen zoals hout, papier etc hebben van nature de eigenschap dat ze capilair werken. Ze zuigen de vloeistof op. Eenmaal behandeld tast het de eigenschappen van het materiaal niet aan. (Een stoffilter bijvoorbeeld zal gewoon lucht doorlaten)
Zodra een behandeld oppervlak wordt blootgesteld aan buitengewone temperaturen (volledig controleerbaar) zullen de natuurlijke kristallen zich binden en een luchtdichte laag vormen die bestand is tegen temperaturen tot boven de 2000 grd celcius.
Bij materialen die behandeld worden waarbij opschuimen noodzakelijk is kan er een additief worden toegevoegd (denk hierbij aan metaalconstructies).
Als voorbeeld een t-shirt die we behandeld hebben (zonder opschuimend middel) geeft geen doorslag al staat er een brander op van 1760 grd celcius. Achter het t-shirt kan je rustig je hand houden op 3 cm afstand en je voelt slechts wat warmte (lager dan 50 graden celcius).
Wij hier zijn meestal mensen die dagelijks met brand bezig zijn dus we hebben al een heleboel 'fantastische' nieuwe producten gezien...... De ene belooft nog meer als de andere.
Inderdaad, wij zijn dan ook heel terughoudend en zien is geloven. Vandaar dat we met diverse omroepen bezig zijn om een demonstratie te gaan geven wat op televisie te zien is.
Feit is ook milieubelasting. Zoals op de site
http://www.cefic-efra.com te zien is hoe eea werkt is ons opgevallen dat hier broomhoudende of metaalverbindingen worden gebruikt. Ook hier "Zien is geloven" daar ons product drinkbaar is. (Nee, het is geen water..... daar blus je geen brand mee in een hoogspanningsomgeving tot boven de 35 Kilovolt).
Milieubelastend is het zeerzeker niet. Een normale plant kan van stekje af groeien tot een volwaardige plant, terwijl je deze ons product als "water" geeft. De plant zal alleen nooit meer branden. (De tabaksplantages zijn helaas geen optie
) Nooit meer is echter wel omkeerbaar, daar we hebben gekozen voor een methode waarbij met één simpele behandeling het ongedaan gemaakt kan worden.
Greenpeace en Milieudefensie mogen ons product zelf testen. Wij hebben inmiddels proeven toxicologische en irritatie proeven gedaan op huid en ogen, en het is onschadelijk.
Het uitgangspunt van ons is duidelijk; geen milieubelastende materialen voor flora, fauna en luchtkwaliteit.
Er bestaan tegenwoordig zelfs blussende 'handgranaten' voor de brandweer!
Dus aub wat meer 'inhoudelijke' info over welk principe er wordt toegepast
Wij hebben ongeveer alle bestaande middelen naast elkaar gezet en diverse luchtanalyses gedaan. Veelal kwamen hierbij stoffen vrij die men niet graag zal inademen. Ook is er gekeken naar de prijs en toepasbaarheid.
Wij voorzien momenteel geen enkel probleem en zien alle testen met vertrouwen tegemoed. De tijd zal het leren en de media, Nibra, TNO, Greenpeace zullen ongetwijfeld gaan rapporteren.
Uitgangspunt is in ieder geval gezondheid en veiligheid. We kennen de problematiek van brandvertragers waarvan sporen zijn terug te vinden in moedermelk en in de navelstreng. De problemen van de "loodzware" brandweerpakken. De gevaren van tandpasta. Milieubelastende van zeep etc.
De opmerking die ik eerder zag van Gel kan ik ontkennen en het is ook geen luier-achtige oplossing.
Ieder materiaal wat moet voldoen aan brandveiligheid heeft een andere norm. Onze insteek is dat als een klant een norm wil op bijvoorbeeld 12mm dik grenen, hij of zij daar een norm voor kan krijgen. Vurenhout of hardboard is een ander materiaal en deze willen we dan appart certificeren.
De systeemplafond bijvoorbeeld met de vezelplaten zijn brandvertragend, echter het profiel waarin het zit zal eerder smelten en het plafond komt naar beneden. Vezelplaten zelf zullen als ze nat worden als een pap naar beneden komen, en ook hier hebben we een oplossing voor.
Wij hopen van harte dat we de hulpdiensten kunnen helpen bij het bestrijden en de preventie.
Uiteraard staan we open voor alle opmerkingen, aanmerkingen, postief of negatief.