Geen idee of brandkleppen in keuken afzuiging verplicht/gewenst is?
Mijn ervaring met dit soort brandjes is dat je doorvoeren krijgt door het hele pand en vaak te maken hebt met flink vette rook afvoer wat uit de keuken komt.
Als ik mijn filter van mijn afzuigkap om de dag schoonmaak, ben ik verbaast over de hoeveelheid vetaanslag, laat staan in een horeca gelegenheid.
De doorvoer van de rook afvoer gaat in dit soort panden vaak door houten vloeren en constructie, kans op foutjes is groot en daardoor verhoogd brand risico, zeker als er geen onderhoud wordt gepleegd.
Dit soort vragen stel ik altijd bij dit soort brandjes, neem daarbij dat dit soort panden met grote regelmaat worden aangepast/verbouwd en je hebt veel kruip door sluip door. Ruimtes achter ruimtes en ga zo maar door, als je dan een brandje heb kan het lastig zoeken zijn, vele weten dit denk ik het blijft dus altijd zoeken totdat je helemaal hebt.
Vraag is dus was dit het geval gisterenavond. Denk dat die gasten wel balen dat ze er weer staan!